Įtariamasis Kalniečių poliklinikos „užminavimu“ pergudravo teisėsaugininkus?

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas kauniečio E.S., įtarto pranešus Kalniečių poliklinikos vestibiulyje esančiu taksofonu apie jos užminavimą, atžvilgiu. Tačiau ne dėl to, kad psichiatrai konstatavo, kad šio įvykio metu jis negalėjo atsakyti už savo veiksmus, o dabar gali.

Įrašas – per trumpas, alibi - nepaneigtas

Nutraukdamas ikiteisminį tyrimą melagingu pranešimu apie visuomenei gresiantį pavojų įtarto E.S. atžvilgiu jį kuravęs prokuroras rėmėsi fonoskopinės ekspertizės, paskirtos po to, kai E.S. ėmė neigti, kad tai – jo darbas, išvada.

O joje teigiama, kad pateiktas skambučio į Bendrąjį pagalbos centrą, kuriuo pranešta apie šį užminavimą, įrašas – per trumpas, kad būtų galima nustatyti, ar tai – E.S. balsas.

Be to, teisėsaugininkams nepavyko užginčyti E.S. pateikto alibi, kurį jam padėjo sukurti viena Kalniečių turgaus darbuotoja, patvirtinusi, kad tuo metu, kai buvo pranešta apie šį ne mažą sumaištį sukėlusį užminavimą, E.S. buvo pas juos.

Sumaišties būta neeilinės

Kaip jau rašyta, Kauno poliklinikos Kalniečių padalinys buvo „užminuotas“ balandžio 12-osios vidurdienį – per patį jo darbo įkarštį.

Po šio šokiruojančio pranešimo buvo evakuoti visi tuo metu čia lankęsi pacientai bei juos priiminėję poliklinikos darbuotojai. O pastarųjų kolegoms iš kitų Kauno poliklinikos padalinių buvo duotas nurodymas, esant reikalui, rasti galimybę priimti be eilės visus po šio skambučio gatvėje atsidūrusius Kalniečių poliklinikos pacientus.

Tradiciškai buvo įvestas ir tokiais atvejais būtinas planas „Skydas“, kuris užsitęsė kelias valandas, nes teko laukti Kauno specialiosioms tarnyboms į pagalbą iš Vilniaus atskubančių Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnų.

Buvo prisipažinęs

„Skydo“ atšaukimas tada beveik sutapo su 35-erių E.S., kurį poliklinikos darbuotojai nurodė, kaip galimą įtariamąjį – dėl ne per seniausiai įvykusio eilinio konflikto, sulaikymu netoli nusikaltimo vietos – Savanorių prospekto ir P.Lukšio gatvės sankryžoje. Nors jis deklaravęs gyvenamąją vietą viename liūdnos reputacijos Partizanų gatvės bendrabutyje.

Sulaikymo metu E.S. prisipažino „užminavęs“ Kalniečių polikliniką, tarp kurios pacientų yra ir pats. Esą supykęs ant jos medikų.

Kaip tada portalui kauno.diena.lt teigė šios poliklinikos darbuotojai įtariamasis demaskuotas pagal pirštų atspaudus, aptiktus ant jų vestibiulyje esančio taksofono. Iš tikrųjų nustatyta, kad buvo skambinta būtent iš jo. Tačiau, kaip patikslino teisėsaugininkai, aptikti pirštų atspaudus ant juo besinaudojusių asmenų nučiupinėto taksofono prilygtų stebuklui.

Pripažintas nepakaltinamu

Neatmetama, kad apie teisėsaugininkų problemas sužinojęs E.S. ir pakeitė po kurio laiko parodymus.

Tačiau tikėtina ir tai, kad jis sakė teisybę būtent tada, – esą prisipažino sulaikomas policijos, nes šios pareigūnai ant jo rėkė, o jis norėjo, kuo greičiau namo, nes kažką skaudėjo. Ir ši nelygi dvikova įvyko, jam grįžtant iš Kalniečių turgaus į savo namus Partizanų gatvėje.

Prisipažinęs tada, kad jis „užminavo“ Kalniečių polikliniką, E.S. net nebuvo sulaikytas.

Tačiau, skyrus jam psichiatrinę ekspertizę, gautas atsakymas, kad šio įvykio metu E.S. negalėjo valdyti savo veiksmų, nors dabar jau gali. Todėl fonoskopinę ekspertizę atlikusiems specialistams konstatavus, kad pranešimo apie užminavimą įraše – E.S. balsas, būtų kreiptasi į teismą tik dėl priverčiamųjų medicinos priemonių jam taikymo.

Tyrimas bus tęsiamas

Dėl E.S. nepakaltinamumo įvykio metu Kauno ugniagesių gelbėtojų bei „Aro“ rinktinės ieškiniams dėl sukeltos sumaišties kaštų jų tarnyboms grėsė likti nenagrinėtiems.

Kaip jau rašyta, pasiteiravus po minėto įvykio Kalniečių poliklinikos vadovės, ar ji teiks ieškinį dėl padarytos žalos, medikė tada atsakė klausimu į klausimą: „O kaip ją įvertinti?!“

Nutraukus ikiteisminį tyrimą E.S. atžvilgiu, įtariamojo bus ieškoma toliau. Nors teisėsaugininkai ir neatmeta, kad jiems tiesiog pritrūko prieš E.S. įkalčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
pustuščia piliklinika,jokios bėdos.Nera pacientų ir su tais keliais nesielgiama kaip privo elgtis medikai.Dar nori didesnių atlyginimų ,uz ką jiems mokėti,už paleista laiką poliklinikoje,,,?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių