Išpuolis prieš Mia Kauno viešbutyje: ar tikrai tik daug triukšmo dėl nieko?

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau ir toli gražu ne šalutinių detalių apie incidentą viename iš Kauno iš viešbučių, per kurį nukentėjo dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia. Pirmiausiai yra pagrindo įtarti, kad šį konfliktą greičiausiai lėmė gana tipiškos tokiais atvejais aplinkybės. O įtariamasis šiuo išpuoliu buvo surastas tik beveik už dviejų parų.

Be to, portalo kauno.diena.lt žiniomis, apie šį incidentą policijai pranešė ne pati nukentėjusioji, o minėto viešbučio, įsikūrusio A.Mickevičiaus gatvėje, darbuotojai. Tai buvo jų reakcija į, pirminiais duomenimis, moters pagalbos šauksmą.

Pranešimą užregistravęs Bendrasis pagalbos centras pasiuntė įvykio vieton ir greitosios medikus, ir policiją. Rimtesnės medikų, konstatavusių, kad smurto iš tikrųjų būta, pagalbos nukentėjusiajai neprireikė. O policija savo suvestinėse tai, ką nustatė įvykio vietoje, apibūdino taip: „Balandžio 29-ąją apie 13.40 val. A.Mickevičiaus gatvėje esančiame viešbutyje vyras, gimęs 1987 m., kilus konfliktui, sudavė rankomis moteriai, gimusiai 1983 m. į veidą.“

I.Gelūno/BNS nuotr.

Nors policijos suvestinėse nėra jokių įrašų apie galimą šio incidento dalyvių girtumą, pareigūnai turi pagrindo įtarti, kad jis buvo su tam tikru kvapu.

Tačiau iki policijos atvykimo įtariamasis paleidęs į darbą rankas spėjo iš įvykio vietos pasišalinti. Jis buvo surastas tik beveik už dviejų parų – gegužės 1-osios vidurdienį, kai atsiliepė į policijos skambutį telefonu. Ir pasakė, kur šiuo metu yra. Pareigūnams nuvykus į minėtą butą Vilijampolėje, jam ir buvo pareikštas įtarimas dėl fizinio skausmo savo artimam giminaičiui ar šeimos nariui sukėlimo arba nežymaus jų sveikatos sutrikdymo.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, įtariamasis duoti parodymus tada atsisakė. Tačiau jam buvo įteiktas šaukimas atvykti papildomai apklausai į policiją. Ir skirta švelniausia kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos be ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų žinios, nors kardomųjų priemonių arsenale yra ir įpareigojimas gyventi skyrium su nukentėjusiuoju ar nesiartinti prie jo arčiau nei nustatytu atstumu. O, pagal pareikštą įtarimą, panašu, kad įtariamasis yra nukentėjusiosios gyvenimo draugas.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, šis asmuo yra kaunietis. Ir, anot teisėsaugos, jai žinomas. Pirminiais duomenimis, kuriais disponuoja portalas kauno.diena.lt., jis yra teistas už finansinius nusikaltimus.

Už fizinio skausmo artimam giminaičiui ar šeimos nariui sukėlimą arba nežymų jų sužalojimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Tačiau šio nesunkiems priskiriamo nusikaltimo atveju yra galimas ir susitaikymas. O tai įvykus, ir atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

Tačiau tam pirmiausiai būtinas įtariamojo prisipažinimas. O po to ir nukentėjusiajam padarytos žalos atlyginimas. Tačiau atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės tokiais atvejais negalima jei tarp įtariamojo ir nukentėjusiojo jau buvo toks susitaikymas per pastaruosius trejus metus.

Sužinoti, ką apie galimą tokią pradėto ikiteisminio tyrimo perspektyvą, mano pati nukentėjusioji, portalui kauno.diena.lt nepavyko. Ji telefonu neatsiliepia.

Tačiau, šiam incidentui tapus vieša paslaptimi, Mia pirmadienio vakare paliko socialiniuose tinkluose trumpą savo komentarą: „Turėčiau palikt komentarą vieną kitą, na, bet nėra ką palikt. Kas nori, pučia burbulą, o kas nenori, tas gyvena savo gyvenimą. Todėl visus noriu nuramint, man viskas gerai! Aš gyva ir sveika, draugai! Ačiū visiems už jūsų rūpestį. O visa kita vadinama gyvenimu! Tik vienų gyvenimas praeina su tomis pačiomis situacijomis tyliai ir ramiai, o kitų – ne. Todėl aš nenoriu daugiau eskaluoti tos temos, nes kai kurie žurnalistai, pasirodo, „gerai viską žino“ ir be manęs. P.S. Ir jei apie visų mūsų ir jūsų gyvenimus pradėtų rašyti, tai galėtumėt skaityt straipsnius nuo ryto iki vakaro.“


Šiame straipsnyje: Vilija PilibaitytėMiasmurtassmurtas prieš Miaviešbutispagalba moterims

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Niu baikit-cia zurnaliste, sroves dalyvauja, pas mus greitai arba zurnalistai, arba artistai, dizaineriai,patampa. Taip ir sita vargse- geda man uz ja!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek galima tą nesamonę man siuntinėti?! Aš neužsisakiau Kauno dienos

Anonimas

Anonimas portretas
Na va,ir genai išryškejo,juk iš alkoholikų šeimos.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių