Išpuolis prie Petrašiūnų bažnyčios: labiausiai šokiruojančios versijos atmestos

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai, tiriantys prieš dvi savaites įvykdyto išpuolio prieš Petrašiūnų bažnyčią bei siautėjimo su kirviu rankose greta esančioje viešojo transporto stotelėje aplinkybes, jau atmetė labiausiai šokiruojančias dėl šio nusikaltimo sukrėstos visuomenės keltas versijas.

„Sulaikyta įtariamoji – lietuvė, neturinti jokio priešiškumo katalikų bažnyčiai, tačiau turinti tam tikrų jos elgesį įtakojančių priklausomybių“, – teigia pareigūnai, akcentuodami, kad bet kokiu atveju šios kaunietės likimą spręs teismas.

Kaip jau rašyta, pranešimą apie tai, kad R.Kalantos gatvėje moteris kirviu išdaužė viešojo transporto stotelės stiklus, o po to apgadino ir netoliese esančios Šv.Vincento Pauliečio bažnyčios duris, Kauno policija užregistravo birželio 20-ąją, apie 19.50 val.

Apie tai pranešė ties niokojama viešojo transporto stotele buvęs išpuolio liudytojas, pasakojęs telefonu, ką vandalė daro toliau ir kur eina, kol į įvykio vietą atskubėjo policijos patruliai. Jie sulaikė įtariamąją jau pakeliui prie Marijos paminklo. Ir jau be kirvio, o su gėlėmis, paimtomis iš bažnyčios šventoriaus, rankose, kurias ji planavo padėti po Marijos kojomis.

Netrukus šalia apgadintų bažnyčios durų rastas ir gerokai aprūdijęs kirvis malkoms kapoti.

Kadangi susikalbėti tą vakarą su 45-erių metų įtariamąja, kuriai nustatytas 2,92 prom. girtumas, buvo neįmanoma, ji buvo paleista, skiriant kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įteikus šaukimą atvykti apklausai į policiją už poros dienų. Nusikaltimo įrankis, žinoma, liko pas pareigūnus.

Bažnyčioje šeimininkaujantys vienuoliai kapucinai nusprendė jokio ieškinio įtariamajai nepateikti.

Atvykusi nurodytu laiku į policiją, ši netoli išpuolio vietos gyvenanti kaunietė teigė, kad tą vakarą, grįždama iš išgertuvių į namus, gatvėje, ant žolės, rado kirvį. Sprendžiant iš jau minėtos šio išvaizdos, tokia prielaida tikėtina.

O, kas buvo po to, įtariamajai viešosios tvarkos pažeidimu jau sunkiai sekėsi paaiškinti. Nors savo kaltės ji neneigė ir sakė, kad gailisi savo poelgio.

Bažnyčioje šeimininkaujantys vienuoliai kapucinai nusprendė jokio ieškinio įtariamajai nepateikti. Tuo metu, kai ji su kirviu beldėsi į bažnyčios duris, prieš tai ten vykusios pamaldos jau buvo pasibaigusios.

Tačiau savo nuostolių dėl viešojo transporto stotelės nuniokojimo dar nesuskaičiavo Kauno miesto savivaldybė.

Dar negavo policija atsakymo ir iš vienos Kauno gydymo įstaigos. Tačiau jau turi atsakymą iš Kauno apskrities priklausomybės ligų centro apie įtariamajai konstatuotą sveikatos sutrikimą.

Paaiškėjo, kad ji prieš vienuolika metų yra teista – už vagystę. Tačiau šis teistumas jau išnykęs.

Neatmetama, kad gavus visus atsakymus į išsiųstus užklausimus, įtariamajai gali būti skirta psichiatrinė ekspertizė. Tačiau nepriklausomai nuo to, kokia bus jos išvada, šios kaunietės likimą vis tiek spręs teismas – ar skirti jai priverčiamąsias medicininio poveikio priemones, ar tai, ko nusipelnė už įvykdytą išpuolį, remiantis Baudžiamuoju kodeksu.

Už viešosios tvarkos pažeidimą, dėl ko yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagonis

Pagonis portretas
Alkoholis katalikiško Velnio lašai!

zurnalistai parasykite ar tiesa kaip

zurnalistai parasykite ar tiesa kaip portretas
raso komentare,kad sventoriuja kur buvo kaipai,dali ju sulygino su zememis.? juk ten buvo ir ankapiai ir tvoreles ir paminklai? jei tai tiesa tai kapo isniekinimas yra istatymas ir atsakomybe uz tai.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kauno mieste negalioja įstatymai, nes to nori miesto gyventojai važinėdami dviračiais pėsčiųjų šaligatviais. Masiškai laikydami daugiabučiuose namuose neregistruotus šunis ir kates nemoka mokesčių. Savivaldybė per karščius centralizuotai džiovina daugiabučių kooperatyvų gyventojus. Kaunas kultūringiausias miestas - Europos kultūros sostinė.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių