Ilgąjį savaitgalį pareigūnai dirbo iš peties: pažeidėjų buvo ir lauko kavinėse

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kauno apskrityje dirbo didesnės nei įprasta policijos, Karo policijos bei Šaulių sąjungos narių pajėgos.

Didžiausias dėmesys buvo sutelktas viešosiose erdvėse, kur, atšilus orams, buvo tikėtina suplūs daugiau gyventojų. Parkuose, stadionuose, pėsčiųjų takuose, prie upių ar kitų vandens telkinių ir kitose pamėgtose vietose policijos pareigūnai lankėsi dažniau siekiant įsitikinti, ar gyventojai laikosi karantino režimo reikalavimų.

Buvo sustiprintas dėmesys ir prekybos, pramogų, paslaugų ir maitinimo įstaigoms. Pareigūnai tikrino, ar minėtos įstaigos laikosi joms taikomų apribojimų. Dar viena vieta, kurią stebėjo policijos pareigūnai visoje šalyje – kapinės. Daugybė gyventojų Motinos dieną ar jos išvakarėse lankė mamų ar močiučių kapus, todėl pareigūnai stebėjo, ar laikomasi saugių atstumų, dėvimos apsaugos priemonės, nepažeidinėjama viešoji tvarka.

Nors garsinėmis priemonėmis pareigūnai įvairiose vietose gyventojus ragino laikytis karantino režimo, visgi, per tris dienas neišvengta asmenų, kuriems buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Iš viso gegužės 1-3 dienomis pareigūnai visoje Kauno apskrityje surašė 25 protokolus. Penki iš jų – Jonavos r., trys – Kauno r., dvylika – Kėdainių r., o likę penki – Kauno mieste. Didžioji dauguma dėl apsauginių kaukių nedėvėjimo.

Kapinių prieigose vyresnio amžiaus gyventojams, neturėjusiems apsauginių kaukių, jas davė pareigūnai. Dvejose viešojo maitinimo įstaigose įstaigose Kaune buvo nustatyti šeši pažeidimai – penki pažeidimai dėl kasos aparato naudojimo ir vienas pažeidimas, kuomet pardavėja nedėvėjo apsauginės kaukės. Taip pat prie viešojo maitinimo įstaigų įspėti ir šeši lankytojai. Trys iš jų dėl asmenų grupėje buvimo bei trys dėl apsauginės kaukės nedėvėjimo.

Pareigūnai primena, kad už karantino režimo pažeidimus gresia griežta atsakomybė. Fiziniams asmenims už pažeidimus gresia nuo 500 iki 1500 eurų, juridiniams – nuo 1500 iki 6000 eurų baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Normalūs žmonės lietuviškai rašo

Koks skirtumas

Koks skirtumas portretas
Normalus žmuones y kavynias nia vajkšto. Jė valgo namosia. Jos nužudis pianki ge.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių