Degantį namą gesinantiems ugniagesiams prireikė policijos pagalbos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vidurdienį į Kauno rajoną skubėjo sutiprintos ugniagesių pajėgos. Pranešta apie atvira liepsna degantį namą. Vėliau užregistruotas ir ugniagesių pagalbos šauksmas policijai – kad ši suvaldytų jiems trukdančius agresyviai nusiteikusius asmenis.

Pranešimas apie gaisrą Garliavos apylinkių seniūnijos Ražiškių kaime buvo gautas 12. 34 val. 

Įtariant, kad atvira liepsna degančiame name, kuris yra tankiai apgyvendintoje gyvenvietėje, gali būti žmonių, dėl vienokių ar kitokių priežasčių negalėjusių laiku palikti nelaimės vietos, į ją pasiųstos sustiprintos ugniagesių pajėgos net iš keturių Kauno bei Kauno rajono ugniagesių komandų.

Atvykus į šią gaisravietę Rokų plente, paaiškėjo, kad atvira liepsna degantis vieno aukšto mūrinis namas su mansarda – šiuo metu negyvenamas. Ir jame žmonių nėra. Netrukus atėjo ir jo šeimininku pristatęs vyriškis.

Tačiau, nepraėjus nė pusvalandžiui, su namą talžančia ugnimi besigalinėjantys ugniagesiai paprašė policijos pagalbos. Pirminiais duomenimis, dėl dviejų jiems trukdančių dirbti asmenų, vienas iš kurių – neadekvačiai atrodantis ir nusitvėręs peilį. Kitas – lentą ar pagalį. Pirminiais duomenimis, jie konfliktuoja tarpusavyje – apsiginklavęs lenta nori išmušti iš rankų peilį juo ugniagesiams grasinusiam asmeniui. 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad gavus tokį nieko gero nežadantį pranešimą į įvykio vietą skubiai pasiųstas kolegų ekipažas. Vėliau jį papildė šio komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė. Anot jos, gaisravietėje policija dėl galimo turto sugadinimo sulaikė 1944 m. gimusį asmenį. Jam nustatytas vidutinis – apie dviejų promilių girtumas. Tolesnis šio asmens likimas ketvirtadienio popietę dar buvo neaiškus – tebetikslintos įvykio aplinkybės.   

Gaisras, kurio sukėlimu įtariamas sulaikytasis lokalizuotas apie 13 val. Tačiau, pasak Kauno ugniagesių gelbėtojų atstovės Džiugintos Vaitkevičienės, apie 14.30 val. jos kolegos dar tebesidarbavo įvykio vietoje.

Joje vykusio konflikto, dėl kurio kviesta policija, esmę portalui kauno.diena.lt paaiškino į gaisravietę paskui ugniagesius atskubėjęs Garliavos apylinkių seniūnas Eimuntas Raugevičius. Jis teigė, kad apie nelaimę sužinojęs iš gaisravietės kaimynų.

Anot seniūno, degęs namas negyvenamas jau porą metų, kai jį iš buvusių savininkų – brolio ir sesers įsigijo naujas perpus už juos jaunesnis šeimininkas. Pastarasis kol kas naudojo šį namą sandėliavimo tikslais ir rengėsi pradėti jame remontą. Naujasis savininkas įsitikinęs, kad jo turtą padegė vienas iš buvusių šio namo šeimininkų, šiuo metu gyvenęs greta esančiame namelyje ant ratų. Būtent šis 70-metis ir švaistėsi gaisravietėje su peiliu. O jam šį išmušti iš rankų bandęs asmuo – greičiausiai naujasis šeimininkas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Policajai ugniai antrankius uždėjo?.. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių