E. Kručinskienės byla dėl smurto prieš mažametį – vėl teisme

Kauno apygardos teismui trečiadienį nepavyko pradėti nagrinėti Eglės Kručinskienės bylos dėl smurto prieš mažametį, nes į posėdį neatvyko jos advokatas.

Kaip BNS sakė teismo atstovė Milda Bučnytė, bylos nagrinėjimas atidėtas iki šių metų spalio 9 dienos.

Kauno apylinkės teismas jau buvo išteisinęs E. Kručinskienę, tačiau šį sprendimą apskundė ir prokuratūra, ir moterį ginantis advokatas.

„Apeliaciniame prokuratūros skunde be kitų argumentų yra nurodyta, kad, prokuroro vertinimu, šioje byloje pakanka duomenų apie tai, kad kaltinamosios veiksmais mažamečiui sūnui fizinis skausmas buvo sukeltas, kad tai padaryta tyčiniais veiksmais, suduodant vaikui daugiau nei vieną kartą“, – BNS informavo Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė.

Prokuratūros vertinimu, bet koks fizinis smurtas yra draudžiamas, jo negalima pateisinti auklėjimo tikslais. Be to, manoma, kad šis įvykis sutrikdė visuomenės rimtį ir viešąją tvarką.

E. Kručinskienės advokatas Saulius Dambrauskas BNS yra sakęs, kad skundžiamas teismo sprendimas perduoti bylą policijai administracinei teisenai pradėti.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai pernai rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

Šioje byloje pakanka duomenų apie tai, kad kaltinamosios veiksmais mažamečiui sūnui fizinis skausmas buvo sukeltas, kad tai padaryta tyčiniais veiksmais, suduodant vaikui daugiau nei vieną kartą.

Kauno apylinkės teismas gegužės 13 dieną paskelbė, jog byloje nėra objektyvių ir patikimų bei abejonių nekeliančių įrodymų, jog mažametis patyrė fizinį skausmą, o motinos veiksmai, teismo nuomone, nebuvo vertintini kaip viešosios tvarkos pažeidimas, nes E. Kručinskienė sprendė asmeninį konfliktą, o ne siekė sutrikdyti visuomenės rimtį.

Tačiau, teismo vertinimu, E. Kručinskienės veiksmuose galima įžvelgti administracinio nusižengimo požymių, todėl įsigaliojus teismo sprendimui, byla turėtų būti perduota policijai administracinei teisenai pradėti.

Tarnyboms nusprendus vaikus iš šeimos paimti, ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai teigė, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažino, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Tai, kad vaikams šeimoje buvo kilęs realus pavojus, yra pripažinęs ir teismas.

Kilus skandalui, vaikai šeimai grąžinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nezinau kodel jus cia taip drasiai palaikote mama.Juk mes nei vienas nezinome kas ir kaip ten buvo.jei mama is tikruju pakele ra nka ji turi buti nubausta, o jei ne tada ji bus isteisinta jei nebus irodymu.O jei padare kalida musdama m vaika tai prisipazintu ir pasakytu: padariua kalida gailiuosi o ne neigtu kalte.Tad kas nezinote tylekite ir aluktie nusoprendzio

as

as portretas
grbiamoji kraukis daiktus ir tyliai su aikais ciuozk ne i europos sajunga .Pvz rusija.prasyk prieglobscio .Paskui gali but velu.teismais nesibaigs perduos policijai o po to griz i teismus

Liuda

Liuda portretas
Tiesiog tikrai čia yra nesuvokiamas prokurorų kaltinimai šiai šeimai.Tie matomai gavo pasakiškus kyšius.Kiek galima tą šeimą tampyti po teismus.Tai akivaizdu,kad už tuos vaikus prižadėti milijonai.Kitaip ir nėra.Tai tokia šakalienės gauja daro visur spaudimus,o teisybės nėra.Brudai iš brudu tie visi prokurorai,o kartu ir ta brudė šakalienė
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių