Dar vienas paramedikas tapo auka: įsisiautėjusį pacientą sutramdė tik policija

  • Teksto dydis:

Išpuoliai prieš paramedikus nesibaigia. Šįkart paciento smurto protrūkis fiksuotas Kėdainiuose.

Apie smurto protrūkį savo feisbuko paskyroje parašė Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC).

„Vakar, gruodžio 13 d., apie 18 val., Kėdainiuose, Greitosios medicinos pagalbos iškvietimo metu, buvo užpultas ir sumuštas VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro GMP skyriaus paramedikas, kuris atskubėjo padėti ligoniui. Įsisiautėjusį pacientą sutramdė vietoje buvę policijos pareigūnai. Paramedikas patyrė tiek fizinį, tiek psichologinį smurtą.

Apie įvykį informuotas Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariatas, prašant imtis įstatymu numatytų priemonių, užtikrinant saugų medikų darbą“, – rašoma socialiniame tinkle.

Paramedikas patyrė tiek fizinį, tiek psichologinį smurtą.

Kėdainių PSPC direktorė Joana Kleivienė ragino greičiau užtikrinti medikų saugumą, o smurtą patyrusiam kolegai palinkėjo sveikatos.

„Vis dažnėjant smurto atvejų prieš medikus darbo metu, manau, kad šalies atsakingos institucijos, LR sveikatos apsaugos ministeriją, LR Seimas turėtų imtis iniciatyvos ir įgyvendinti medikų apsaugos didinimą, o įstatymų pažeidėjams – už tai numatyti griežtą atsakomybę. Tokie įvykiai daugiau neturi pasikartoti. Juk medikai kviečiami gelbėti, padėti, net rizikuojant jų pačių gyvybėmis, bet tikrai ne tam, kad patys fiziškai nukentėtų“, – rašė ji.

Kauno policijos atstovai portalui kauno.diena.lt patvirtino gavę pranešimą apie minėtą įvykį. Jau pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

„Gruodžio 13 d. apie 18.10 val. Kėdainiuose, Tulpių g., vyras (g. 1996 m.) smurtavo prieš GMP darbuotoją (g. 1995 m.), kuris darbo metu atvyko į iškvietimą. Smurtavęs vyras sulaikytas, policijai žinomas“, – atsiųstame komentare nurodė policijos atstovė ir pridūrė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

> > ChiPrieš 13 valandų

> > ChiPrieš 13 valandų portretas
Ogi todėl, kad tokias "žinias" noriai skaito. Tame skaičiuje ir tamsta.

<,<NENORIM NAIKINAMI BŪTI,PRIKLAUSYT JAV

&lt;,&lt;NENORIM NAIKINAMI BŪTI,PRIKLAUSYT JAV portretas
NENORIM PRIKLAUSYT NUO TŲ ,KURIE TERITORIJĄ SUSIKŪRĖ IŠŽUDYDAMI IŠTISAS TAUTAS,TODĖL NERVAI IR PSICHIKA NUO ĮTAMPOS NEATLAIKO....Sunaikins jie mus

Jeigu jau ir su policija atvažiavo

Jeigu jau ir su policija atvažiavo portretas
tai žmo taip ir suprato, kad jį veš į psichUškę. jIS GYNĖ SAVO LAISVĘ.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių