D. Dargis sulaikytas su galimais įkalčiais: teismo prašoma „Mafijos kronikų“ autorių suimti

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti, kuo įtariamas, kaip teigiama, su galimais įkalčiais sulaikytas „Mafijos kronikų“ autorius Dailius Dargis. Šiandien kreiptasi į teismą dėl jo bei dar dviejų D. Dargio bendrininkų suėmimo.

Patikslintais duomenimis, D. Dargis buvo sulaikytas antradienio vakare vienoje Vilniaus gatvėje, po ko buvo atvežtas į Kauno policijos areštinę.

„Buvo atliktos ir kratos, rasti daiktai bei dokumentai, turintys reikšmės tyrimui, sulaikymai vyko Vilniuje, o tyrimas pradėtas Kaune. STT disponavo informacija apie prekybą poveikiu“, – Eltai pasakojo Tyrimui vadovaujantis prokuroras Ričardas Gailevičius.

D. Dargiui pareikštas įtarimas bendrininkų grupėje paėmus daugiau kaip 12 500 eurų kyšį, kad paveiktų vienos valstybės institucijos pareigūnus. Kokios, ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai įvardyti atsisakė. Kaip ir, kodėl bandyta juos paveikti.

„Tai reikalavimas duoti pinigų ir, pasinaudojant tam tikrais ryšiais, pažintimis ar tariama arba tikėtina įtaka, siekis paveikti valstybės institucijų pareigūnus arba pačią instituciją, kad būtų priimti kažkuriam žmogui palankūs sprendimai arba išspręsta kažkokia problema už kyšį. Tai žmogus reikalauja kyšio ir pasižada išspręsti klausimus neteisėtu būdu“, – LRT sakė R. Gailevičius.

Žmogus reikalauja kyšio ir pasižada išspręsti klausimus neteisėtu būdu.

Kas yra galimi D. Dargio bendrininkai, kartu su juo atsidūrę Kauno policijos areštinėje, sukonkretinti nenorėta. Tepasakyta, kad jie nėra pareigūnai.

Prokuroras Eltai teigė, kad visiems įtariamiesiems trečiadienį buvo pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, po įtarimų pareiškimo įvyko jų apklausos.

Už tokią prekybą poveikiu, kuria įtariamas D. Dargis, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas Specialiųjų tyrimu tarnybai (STT) gavus informacijos apie galimai daromą nusikaltimą.

Iškalbinga detalė – galimas kyšio davėjas sulaikytas nebuvo. Jam nėra pareikšti ir įtarimai.

Priešpiet apsispręsta prašyti suimti D. Dargį vienam mėnesiu, o jo bendrininkus – trim. Anot ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro, yra tam tikrų aplinkybių dėl ko D. Dargio bendrininkus prašoma suimti ilgesniam laikui. O D. Dargio suėmimas šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje – taip pat būtinas.

Šiuos prašymus gavęs Kauno apylinkės teismas turės priimti sprendimą šiandien iki darbo dienos pabaigos. Juos nagrinės trys skirtingi teisėjai. Posėdžiai planuojami po pietų. Įtariamieji į teismą atvežti nebus. Jie dalyvaus posėdžiuose nuotoliniu būdu iš Kauno policijos areštinės.

Kaip jau rašyta, D. Dargio advokatė Aušra Ručienė vakar žiniasklaidai teigė, kad jos ginamasis yra įsitikinęs, kad šis ikiteisminis tyrimas – kerštas jam už vieną straipsnį, publikuotą naujienų portale „Delfi“. Šis pranešė, kad stabdo bendradarbiavimą su D. Dargiu, kol bus baigtas teisėsaugos tyrimas ir paaiškės visos aplinkybės.

Dailius Dargis su advokate Aušra Ručiene. Valdo Kopūsto/ELTOS nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zalialkalnis

zalialkalnis portretas
ji pas Daktara i kamera,tada bus kvvit del knygos..

Komentaruose daaaug tiesos

Komentaruose daaaug tiesos portretas
Miaaau.

Mur

Mur portretas
Panašu kad žurnalistai į kokią temą gilinasi ne veltui, ji jiems kažkokiu būdu labai artima.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių