B. Burgis: sužlugdyta geriausia Kauno gimnazija

Už sistemingą nepilnametės bauginimą nuteistas buvęs KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis pirmą kartą akis į akį susitiko su nukentėjusiąja.

Kauno apygardos teismas, nagrinėdamas buvusio Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktoriaus B.Burgio apeliacinį skundą, tenkino nuteistojo ir jo gynėjo prašymą atnaujinti įrodymų tyrimą.

Galima sakyti, kad byla nagrinėjama iš naujo. Skirtumas tas, kad šią bylą nagrinėjant Kauno apylinkės teisme nukentėjusia pripažinta gimnazistė teismo procesą stebėjo būdama kitoje patalpoje, technologijų pagalba bendravo su salėje buvusiais proceso dalyviais.

„Pagaliau ji turėjo progos pasisakyti. Tačiau ji nepasirinko teisingo kelio – sakyti tiesą, nekalbėti to, ko primokė tėvai, prokuroras“, – po teismo posėdžio apgailestavo B.Burgis.

Pernai rugpjūtį Kauno apylinkės teismas B.Burgiui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui. Teismo nuomone, B.Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę, siekdamas, kad ji išeitų iš gimnazijos. Bauginta gimnazistė turėjo realų pagrindą tikėti, kad B.Burgis grasinimus įvykdys. Konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją po to, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

„Šiandien buvo tęsiama garso įrašų perklausa ir apklausta pati nukentėjusioji“, – procesą trumpai apibūdino Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Osvaldas Stadalius.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius skunde Kauno apygardos teismui prašo panaikinti ankstesnį nuosprendį ir jį išteisinti.

„Esminis klausimas nuo senovės Romos laikų: kam tai naudinga? Tėvai, prokurorai ir ji pati mėgina įrodyti, kad aš norėjau jai pakenkti. Tačiau kokia prasmė kenkti mergaitei, su kuria kalbuosi pirmą kartą?“ – B.Burgis nuo pat pradžių neigė savo kaltę.

Nukentėjusioji pusė teismui pateikė prašymą, tačiau teismas neprijungė to prašymo prie bylos. „Prašymas buvo prie bylos prijungti eilėraštį, kuris buvo B.Burgio internetinėje svetainėje. Nukentėjusioji yra įsitikinusi, kad tai susiję su nagrinėjama byla, kadangi tęsiama psichinė prievarta, toliau bauginama“, – dėstė prokuroras.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius tvirtino visą laiką laikęsis nuostatos, kad privalu laikytis įstatymo ir įsipareigojimų. Gimnazistė pažeidė taisyklę, kuria gimnazistams draudžiama rūkyti. B.Burgio žiniomis, po jo išėjimo taisyklės pakeistos.

„Dabar gimnazistai gali rūkyti, gerti, vartoti narkotikus, kad tik ne gimnazijos teritorijoje. Manau, kad buvo sužlugdyta geriausia Kauno gimnazija“, – pastebėjo B.Burgis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasiulis

Kasiulis portretas
Oi, nereikia taip susireikšminti. Galima pamanyti, kad p. Burgis dievas. Čia jau ryškiai išreikšta didybės manija. Dirbs kaip dirbusi ta gimnazija, mokytojai liko, vaikai, išskyrus vieną, nesuprastėjo.

Ponas dr Ramanauskas

Ponas dr Ramanauskas  portretas
Jums reikėtų išmokti LOGINIO MĄSTYMO. Suaugęs žmogus žino kur, kiek ir kada, ,pakelti taurelę ",o moksleiviai ir paaugliai PRIVALO laikytis suaugusių mokyklos vadovų priimtų nuostatų, kurios sutampa su aukštos moralės ir sveiko gyvenimo normomis. Rūkymas yra netoleruotinas.

Povilas

Povilas portretas
Sėkmės p. Burgiui. Esu baigęs KTUG, ir galiu pasidalinti keletu įžvalgų. Pirma. Tai buvo ne taisyklės, tai - ribos. Ribos, kuriose ši mokykla egzistuoja. Kartais perlipdavom, tačiau visada grįždavom. Antra. Faktas, jog mokytoja "pridavė" reiškė: riba buvo nutrinta ir užkasta jau senai. Nes mokytojai KTUG su moksleiviais būdavo vienoje "KTUG žaidimo" pusėje, Burgis - kitoje... Mokytojai gindavo mokinius, kol žaidimo taisyklės nebuvo grubiai ir daug kartų sulaužomos. Trečia.Ne, jis nenuseno. Burgis buvo principų bastionas, ant kurio buvo pastatyta KTUG, kurie nesikeitė ir į kurį viskas per tuos 25 metus atsitrenktavo ir ant kurio formavomės mes. Todėl 1 karta kalba su 21 kaip lygūs su lygiais. P.S. BB turėjo būti pakeistas (įstatymai leido dirbti iki mokslo metų galo). Gaila, kad pasikeitimas toks dramatiškas, o sėkmingiausio Lietuvos eksperimento, pavadinimu "KTUG", finiše jis turi įrodinėti, kad nėra ežiukas. Baisiai serga ta mūsų visuomenė... Ne apie švietimo reformas reikia galvot..
VISI KOMENTARAI 68

Galerijos

Daugiau straipsnių