Aleksote pjaunant krūmus rastas pusmetrio ilgio sprogmuo

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Aleksote vėl prireikė išminuotojų. Šį kartą Antrojo pasaulinio karo sprogmuo aptiktas Seniavos plente. Ir nevisai tipiškomis aplinkybėmis.

Informacija apie tai, kad Aleksote vėl įvedamas specialusis planas „Skydas“, apie kurį pranešta visoms specialiosioms tarnyboms, portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė apie 16 val.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas vėliau patikslino, kad daiktas, dėl kurio buvo imtasi šių priemonių, buvo aptiktas apie 15 val. – pjaunant krūmus ties Seniavos plento 75-uoju namu. Tiksliau – tvarkant šabakštyną ties ten esančiais kotedžais. Tokiomis aplinkybėmis, pirminiais duomenimis, kažkurios galimai Kauno savivaldybės įmonės atstovas pastebėjo, kad čia esančiame griovyje – daiktas, panašus į sprogmenį.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Paskelbus planą „Skydas“, įvykio vietą spėjo pasiekti tik policija ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai. Kadangi šie tuo metu neturėjo jokių kitų iškvietimų, nors pastaruoju metu pranešimai apie įvairiose Lietuvos vietose aptinkamus sprogmenis pasipylė kaip grybai po lietaus, ir atvyko gana greitai, ugniagesiai gelbėtojai bei greitosios medikai atšaukti dar pakeliui į šio radinio vietą.

Išminuotojams konstatavus, kad rastas apie pusmetrio dydžio įtartinas daiktas – Antrojo pasaulinio karo minosvaidžio mina, ji išgabenta neutralizavimui į Rokų poligoną.

Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono budėtojas portalui kauno.diena.lt teigė, kad radinys – karo paveldas. Ir neatmetė, kad galimai susidurta su jau ne kartą buvusiu atveju, kai kažkas tokius daiktus iškasa, pavyzdžiui, dirbdamas ūkio darbus, ir neatsakingai jais atsikrato, išmesdamas nuošalioje vietoje. Tačiau taip elgtis rizikinga. Jau nekalbant apie tai, kad tokiu būdu tokie radiniai gali patekti ir į vaikų rankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

milė

milė portretas
esu mačiusi kaip isminuja bomba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių