Pergalinga futbolo šventė Kaune: „Panemunės“ komanda palaužė Vilniaus „Prelegentų“ pasipriešinimą

  • Teksto dydis:

Po pandeminių metų pertraukos į KTU inžinerijos licėjaus stadioną sugrįžo legendinėmis tapusios Kauno „Panemunės“ ir Vilniaus „Prelegentų“ komandų futbolo rungtynės, tradiciškai rengiamos minint Šv. Roko atlaidus. Saulėtą sekmadienio popietę gausiai susirinkę kauniečiai mėgavosi atkaklia, emocinga ir ambicijų nestokojusia dvikova. Dramatišką pergalę rezultatu 2:1 šiemet iškovojo panemuniškių, Vičiūnų ir Rokų bendruomenių jungtinė komanda.

Demonstravo tvirtą charakterį

„Gera atmosfera stadione ir šypsenos susirinkusių kauniečių veiduose sufleruoja, kad šventė išties pavyko. Be abejo, pagrindinė viso to priežastis – pergalę atnešę mūsų palaikomų žaidėjų įvarčiai. Dėkojame jiems už parodytą charakterį ir linkime dar daugiau pergalių ateityje“, – sakė rungtynes tradiciniu kamuolio išspyrimu iš aikštės vidurio pradėjęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

 

 

Šįkart tradicinė kauniečių ir vilniečių ekipų tarpusavio akistata prasidėjo greitu sostinės atstovų įvarčiu. Jau pirmomis minutėmis, itin pavojingame išpuolyje po puikaus perdavimo iš kairiojo atakos krašto šeimininkų vartininką baudos aikštelėje tiksliu smūgiu nuginklavo pramogų pasaulio atstovas Linas Zareckas-Choras.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Ir nors per likusį pirmojo kėlinio laiką progų įvarčiams pelnyti turėjo tiek vieni, tiek kiti, kamuolys dar kartą vartų tinkle nesuspurdėjo. Visas veiksmas ir kulminacija persikėlė į antrąją dvikovos pusę. Joje visišką iniciatyvą perėmė „Panemunės“ futbolininkai.

Gera atmosfera stadione ir šypsenos susirinkusių kauniečių veiduose sufleruoja, kad šventė išties pavyko.

Artėjant mačo pabaigai, vilniečiai gausiomis pajėgomis sutankino gynybą ir siekė bet kokia kaina išsaugoti susikurtą persvarą. Tačiau visas svečių pastangas perniek nubraukė išlyginamasis Tano Petukausko įvartis, kuris visiškai perlaužė rungtynių eigą.

Priešininkų gynybinius pančius pralaužę kauniečiai įjungė aukštesnę pavarą ir žaidė tarsi ant sparnų, o jau netrukus pavojingai varžovų vartų link prasiveržęs ir galingai smūgiavęs Vytautas Žemaitis privertė „Prelegentus“ dar kartą traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

Įtampos neatlaikiusi Vilniaus ekipa paskutinėmis minutėmis galėjo likti mažumoje – už perteklines emocijas teisėjas Saulius Karka parodė raudoną kortelę ir iš aikštės išvijo sostinės klubo vartininką. Tačiau draugiškumo gestą parodžiusių šeimininkų prašymu į aikštę žengė kitas svečių futbolininkas ir mačas, kuriame daugiau įvarčių nekrito, buvo užbaigtas pilnomis sudėtimis.

Po atkaklios akistatos bendrai nuotraukai išsirikiavę komandų atstovai sulaukė simbolinių Kauno miesto dovanų.

Aistruoliai sustiprino motyvaciją

Dramatišką pergalę iškovoję „Panemunės“ futbolininkai teigė, kad papildomų jėgų ir motyvacijos rungtynėse pridėjo namų sienos bei gausiai KTU licėjaus inžinerijos stadione susirinkę aistruoliai.

„Priešininkai yra gerai žinomi. Jie patyrę ir puikiai skaito žaidimą. Tačiau kovai ruošėmės ir mes. Žinojome, kaip reikia užpulti varžovus ir jų ginamus vartus. Kartais oponentą reikia apgauti gudriais sprendimais. Laikėmės savo žaidimo plano ir džiaugiamės iškovota pergale“, – emocijomis dalijosi ties šonine linija savo komandos draugams patarimų negailėjęs ilgametis Kauno ekipos narys Minvydas Matlašaitis.

Sėkmingu pasirodymu buvo patenkintas ir kitas legendinis „Panemunės“ futbolininkas Haris Babušis, kuris iki šiol nepraleido nė vienerių rungtynių. Tačiau jis prieš susitikimą tikėjosi kur kas lengvesnės įvykių eigos.

„Rungtynės labai sunkios, bet geros. Varžovai šiemet susilpnėjo, tačiau nereikia pamiršti, kad ir mūsų sudėtyje mėgėjų netrūko. Šventė pavyko, nuotaikos geros, o tai ir svarbiausia. Esame dėkingi kauniečiams ir miestui už puikų palaikymą“, – kalbėjo H. Babušis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Svečiai žada atsirevanšuoti

Vienintelį įvartį „Prelegentų“ gretose pelnęs buvęs muzikos grupės ŽAS narys L. Zareckas-Choras neslėpė kartėlio tiek dėl kieto varžovų žaidimo, tiek dėl teisėjų sprendimų. Tačiau įžymybių komandos atstovas pažadėjo, kad kitąmet vilniečiai turės motyvacijos sugrįžti ir atsirevanšuoti.

„Amžius duoda akivaizdžius ženklus – išsaugoti jėgas abiejuose kėliniuose darosi vis sudėtingiau. Reikia pripažinti, kad kauniečiai žaidė labai grubiai. Įtakos turėjo ir teisėjo priimti sprendimai. Tačiau jiems tikrai reikėjo šios pergalės ir ją iškovojo. Kitąmet vyks jau dešimtosios tarpusavio rungtynės, todėl tikrai turėsime noro sutvirtėti ir sugrįžti stipresni. Negalime visko taip paprastai palikti“, – tikino L. Zareckas.

Graži kasmetinė tradicija

Šiais metais Kaune organizuotame tradiciniame futbolo susitikime kauniečiai ir žvaigždžių desantas iš Vilniaus susigrūmė jau devintąjį kartą. Šiuo žaidimu paminėti Šv. Roko atlaidus tapo gražia tradicija, kurią futbolui neabejingi panemuniškiai puoselėja jau daugiau kaip 40 metų.

Legendinės Kauno „Panemunės“ ir Vilniaus „Prelegentų“ akistatos vyksta nuo pat 2012-ųjų, išskyrus praėjusius metus, kuomet susitikimas neįvyko dėl karantino ribojimų. Po šiųmečio triumfo kauniečiai savo sąskaitoje turi jau keturias pergales ir laimėjimų skaičiumi pasivijo futbolo entuziastų komandą iš sostinės.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Ekipos lygiosiomis sužaidė vos kartą – būtent prieš devynerius metus, kai pirmoji tarpusavio dvikova baigėsi tikra įvarčių fiesta 5:5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Kodel komanda panemune o ne krabu lazdeles?

apgailetini

apgailetini portretas
Kaunadienis rašo arba apie išangės paradus arba varžybas iš alaus. Kad smegenų redaktoriui trūksta tai faiktas, bet tokias nesąmones viešinti, akip svarbią žinią čia jau dugnas

kaip

kaip portretas
bankininkas Romanovas kažkada tapo krepšininku, tai gal mero atžalos jau futbolistai, ar laiko tam neturi?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių