Zoologijos sodo Kaune atnaujinimui ministerija papildomai skyrė 1,9 mln. eurų

Lietuvos zoologijos sodo Kaune atnaujinimui Aplinkos ministerija papildomai skyrė 1,9 mln. eurų.

Šią savaitę pasirašytu aplinkos ministro Simono Gentvilo įsakymu lėšos skirtos iš Europos Sąjungos investicinės programos aplinkosaugai ir kovai su klimato kaita.

Nurodoma, kad už šias lėšas zoologijos sodas numato atnaujinti visuomenės aplinkosauginį švietimą skatinančią infrastruktūrą.

Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimo projektas turėtų būti užbaigtas 2023 metų viduryje. Anksčiau planuota rekonstrukcijos vertė – 18,3 mln. eurų, projektas finansuojamas ES ir valstybės lėšomis.

Po rekonstrukcijos duris atvers beveik 3 tūkst. kv. metrų dydžio egzotariumas, skirtas šilumamėgiams gyvūnams, surikatoms, ropliams, varliagyviams bei vabzdžiams. Senojo terariumo prieigose bus įrengtas tiltelis su bokštu, skirtas sujungti viršutinę ir apatinę teritorijos dalis.

Taip pat numatyta nugriauti senąjį beždžionių pastatą – primatai įsikurs viršutinėje ir apatinėje zoologijos sodo dalyse. Aukštutinėje zoologijos sodo dalyje ketinama suremontuoti lokių pastatą – į jį bus taip pat perkelti primatai.

Zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, nuo tada jis iš esmės nebuvo atnaujintas.

Dėl netinkamai organizuoto renovacijos projekto įgyvendinimo iš pareigų 2019 metais atleistas zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Derek

Derek  portretas
22 milijonu neužteko nes tuos kuriuos skirs dar papildomai pasidalino buržujai

Jooo

Jooo portretas
Vagia ir daug vagia!!!!

R

R portretas
Tikiu, kad per upeliuką pasprunka ir dalis vandens paukščių. Nematau nieko blogo, nes dabar Nemuno pakrantėse turime vandens paukščių įvairovę.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių