Rotušės aikštėje įžiebta įspūdinga Kalėdų eglė (vaizdo įrašas)

Rotušės aikštėje į svarbiausią šventės akcentą – įspūdingos eglės įžiebimą – susirinko tūkstančiai kauniečių ir miesto svečių.

Šių metų Kauno eglė – tikra žiemos karalienė, daugiau nei 20-ies metrų aukščio. Tokio aukščio eglės kalėdinėms šventės miestas dar neturėjo.

Eglės autorė menininkė Jolanta Šmidtienė dar gerokai prieš prasidedant darbams Rotušės aikštėje sakė, kad kuriamam grožiui, kuris papuošė Kauno Rotušės aikštę, ją įkvėpė natūrali gamta: „Turiu apsnigtos eglės viziją“.

Prieš pat žiemos karalienė įžiebimo šventę J.Šmidtienė neslėpė jaudulio. „Niekad nebūna ramu prieš renginį“, – šyptelėjo moteris.

Tačiau menininkė neslėpė ir to, kad jai pavyko įgyvendinti savo viziją: „Man patinka. Yra ta vaikystės pasakos ir žiemos nuotaika“.

Kalėdų eglės įžiebimo šventinį koncertą pradėjo ant scenoje sumontuoto ekrano rodomas trumpas filmukas su kalėdinio miestelio statymo akimirkomis.

Atlikėjai keitė vienas kitą, o galiausiai ant scenos pakviestas miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir Kalėdų senelis padedami kauniečių paspaudė tą raudoną mygtuką ir eglė nušvito storomis sniego pusnimis.

Fejerverkų salvės, meninis Rotušės aikštę juosiančių pastatų apšvietimas, „Biplan“ atliekama „Kalėdų eglutė“ ir centre įsitaisiusi J.Šmidtienės sukurta apsnigtoji eglė, regis, varė susirinkusius iš proto. Minia lingavo, dainavo, šypsojosi ir, panašu, džiaugėsi.

„Labai graži, eglė, labai gražus renginys, labai geri atlikėjai, labai gražios dainos“, – ir toliau viena per kita trys draugės buvo pasirengusios berti ditirambus tam kas vyksta Rotušės aikštėje.

Netoli merginų stovėjusi brandaus amžiau pora šypsodamasi taip pat lingavo galvą: „Labai šventiškas renginys. Tikrai uždegė šventiška nuotaika“, – vieningai sutarė kauniečiai.

Šiemet pirmą kartą eglutės įžiebimo šventėje įrengta speciali pakyla, skirta žmonėms su negalia. „Kaunas 2022“ iniciatyva pastatyta pakyla leidžia visavertiškai dalyvauti renginyje kelioms dešimtims judėjimo negalią turinčių žmonių ir juos lydinčių asmenų.

Gruodžio 1-ąją Rotušės aikštėje atidarytas ir šiltas, šviesus ir jaukus kalėdinis miestelis, kuriame prekeiviai siūlo kaštų spurgyčių, kavos, arbatos, karšto vyno.

Taip pat veiks kūrybinės dirbtuvės, stilingų dovanų nameliai. Kauniečiai aikštėje galės leisti romantiškus vakarus, siųsti bičiuliams nuotraukas iš specialiai tam skirtų taškų.

Numatyta, kad Kalėdų miestelyje vyks ir susitikimai su atlikėjais, rašytojais, dailininkais. Bus rengiami kino seansai, nestigs įvairios veiklos, kad žmonės norėtų leisti laiką Kauno Rotušės aikštėje ir savaitgaliais, ir paprastomis dienomis. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jep, koncertas... juk prie sovietų milicininkai turėjo 'zadaniją' Kaune lietuviškumą užmušt, tai... juk buvusių milicininkų nebūna, tai anos 'zadanijos' ir toliau vykdomos. :|

Anonimas

Anonimas portretas
Eglutė graži,bet koncertas tai klaikus.

prie ko čia eglė ????

prie ko čia eglė ???? portretas
Kada Broškės laidotuvės ????????????
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių