Žemės ūkio ministerijos perkėlimas į Kauną: išvadas pateiks darbo grupė

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sudarė darbo grupę, kuri įvertins Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauno miestą tikslingumą ir pagrįstumą.

Darbo grupė savo išvadas ministrui pateiks iki rugsėjo 6 dienos, skelbia ministerija. 

„Naujasis ministras nori įsigilinti į situaciją, sužinoti visus darbo grupės siūlymus „už“ ir „prieš“, – komentare BNS nurodė ministerija.

„Šios dienos žiniomis, numatytasis sutarties pasirašymo terminas – rugsėjo 10 diena“, – nurodė ministerija, paklausus, ar gali būti, jog sutartis su patalpų nuomos konkurso laimėtoja nebus pasirašyta, kaip žadėta.

Į darbo grupę įtraukti ŽŪM specialistai, Viešųjų pirkimų tarnybos ir Turto banko atstovai, ŽŪM darbuotojų profesinės sąjungos atstovas, grupei vadovus ŽŪM Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenka.

Praėjusią savaitę ministerija oficialiai pakvietė rugsėjo 10 dieną ŽŪM patalpų nuomos konkurso laimėtoją koncerno SBA įmonę „Bei Capital“ pasirašyti sutartį. Anksčiau ŽŪM sutartį su laimėtoju žadėjo pasirašyti iki rugpjūčio 26 dienos.

Pasak „Bei Capital“ vadovo Liongino Šepečio, sprendimas atidėti sutarties pasirašymo datą yra suprantamas, ministro pareigas pradėjusiam eiti A. Palioniui siekiant įsigilinti į šį klausimą.

„Svarbiausia, kad mes jau esame pakviesti pasirašyti sutartį, o tai, kad iki tol darbo grupė dar išsiaiškins kai kuriuos niuansus, yra gerai. Mes esame tik už tai, kad situacija bus papildomai išanalizuota ir išnagrinėta, kad nebeliktų neapibrėžtumų ir interpretacijų“, – BNS sakė L. Šepetys.

„Kuo anksčiau ministerija įsitikins, kad ji nori ar nenori (keltis į Kauną – BNS), tuo bus geriau“, – pridūrė jis.

Pasak jo, bendrovė neatsisako planų pradėti paruošiamuosius patalpų įrengimo darbus.

„Pasirengimas prasideda nuo to, kad mes užsakome šaldymo ir vėdinimo įrangą, kuri yra ilgiausiai daroma ir brangiausia dalis. Siekdami nepavėluoti, mes ją jau užsakinėjame, tikrą tą darome“, – aiškino L. Šepetys.

Jis pabrėžė, kad kol kas bendrovė nėra gavusi nė vieno oficialaus dokumento, kad sutartis su ja gali būti nepasirašyta.

„Jei sprendimą bus bandoma nukelti dar toliau, mes bandysime išaiškinti, kad bet koks nukėlimas kelia riziką ministerijos įsikėlimo terminui. Šis terminas nėra nukeltas ir pagal procedūras, kaip aš suprantu, negali būti nukeltas. Tuo metu sutarties pasirašymas yra nukėlinėjamas ir laiko įrengti patalpas mums mažėja, todėl didėja rizika, kad patalpos nebus įrengtos laiku“, – sakė L. Šepetys.

Už 4,2 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpas su 280 darbo vietų K. Donelaičio gatvėje ministerija per mėnesį mokėtų 81,2 tūkst. eurų (su PVM), o per penkerius metus – 4,9 mln. eurų.

A. Palionis yra sakęs, kad nepritaria ministerijos perkėlimui į Kauną.

Perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda, tam nepritaria ūkininkų organizacijos, kai kurie Seimo nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Citata

Citata portretas
Bloga klausytis tokio ministro,nes ministrus galima keisti bet kada o valdininkai šventa karvė,Pagal Palionį tai kiekvienas kvailys gali vadovauti protingiems,kurių pakeisti negalima ,nes ministras tada pražus.Bukai vykdo bebrų užduotį nes pagal tokią kalbą tinka tik kaimo seniūnu būti, Kadrai buvo tarybų valdžios problema, tegu Palionis negražina mūsų 29m atgal. Kaune ministerija neprapuls ,be to čia ne valdininkai svarbiausi o tie kuriuos jie aptarnauja

Kažkam Vilniuje ši ministerija tapo melžiama karve,nes

Kažkam Vilniuje ši ministerija tapo melžiama karve,nes portretas
xxx

klausimas

klausimas portretas
ar į darbo grupes pareigas įeina ir ZUM struktūros analizė? ką darys su 23 satelitais, tautos išlaikytiniais? kiek jie (išlaikytiniai) sukuria BVP, kokią naudą atenša darbdaviui (tautai)?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių