Žaliakalnio turgaus prekeivė: net ir prieš šventes niekas neperka žąsų ir ančių

Prieš artėjančias didžiąsias metų šventes prekybininkai laukia pirkėjų antplūdžio. Perkančiųjų padaugėja ir parduotuvėse, ir turgavietėse. Šeštadienį Kauno Žaliakalnio turgavietėje, esančioje Zanavykų gatvėje, žmonių buvo daugiau nei įprastai. Vis dėlto pardavėjai prekyba nebuvo patenkinti ir teigė, kad tikėjosi daugiau pirkėjų.

Žaliakalnio turgavietėje prekiaujama pramoninėmis prekėmis, įvairia mėsa, uogomis, vaisiais, daržovėmis, sultimis, duona,  medumi, prieskoniais, konditerijos gaminiais, šiltesniu metu ir augalais, gėlėmis, sendaikčiais.

Lauke, prie įėjimo į turgavietę prekiaujanti Laima Vaitonienė skundėsi pirkėjų stoka. „Ūkininkauju Kauno rajone. Esu labai darbšti, daug dirbu, tačiau džiaugtis nėra kuo. Net ir prieš artėjančias šventes sunku ką nors parduoti – trūksta pirkėjų. Šiame turguje daugiausia lankosi pensininkai, o jie neturi pinigų“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo konservuotus vaisius ir daržoves, kiaušinius,  antis, žąsis pardavinėjusi moteris.

L.Vaitonienė guodėsi, kad užsiaugino 5 žąsis, 12 ančių, tačiau negali jų parduoti. „Šiandien iki 12-os valandos pardaviau tik vieną antį ir vieną žąsį. Už antį prašau vos 20 eurų. Žąsis naktį patį pešiau“, - sakė ji.

Moteris teigė, kad jai neprieinama ES parama. „Visai jos negaunu. Norisi viską išparduoti ir mauti į užsienį“, - atsiduso L.Vaitonienė.

Šiandien iki 12-os valandos pardaviau tik vieną antį ir vieną žąsį.

Kiti kalbinti pardavėjai teigė, kad šiandien žmonių turgavietėje daugiau nei įprastai šeštadieniais. Vis dėlto jie tvirtino, kad prekyba vangoka.

„Ryte pirkėjų buvo daugiau, dabar prieina vos vienas kitas. Prieš Kalėdas tikėjausi didesnio lankytojų srauto“, - teigė vaisiais ir daržovėmis prekiaujanti moteris. Panašiai kalbėjo ir kiti kalbinti pardavėjai.

Prie pramoninėmis prekėmis, žaislais prekiaujančių vyrų buvo prisėdęs ir žinomas Lietuvos futbolo treneris Romualdas Lavrinavičius. „Aš neprekiauju, tačiau čia dažnokai užsuku. Mes susirenkame, aptariame aktualijas. Čia mūsų toks vietos parlamentas“, - šypsojosi R.Lavrinavičius.

Šeštadienį kilogramas bulvių šiame turguje kainavo  nuo 0,20 euro (mažų) iki 0,40 euro (didelių). Už obuolius buvo prašoma 0,50 – 0,70 euro. Didelės, gražios kriaušės kainavo net 1,50 euro. Už kilogramą burokų reikėjo mokėti 0,40, kopūstų, 0,40, svogūnų – 0,60-0,80, morkų – 0,40-0,80, euro.

Pomidorų  buvo įvairių rūšių, o jų kainos – labai skirtingos. Prasčiausi ir pigiausi pomidorai kainavo 1 eurą. Už kai kuriuos buvo prašoma 3 eurų.  Prekiaujančiųjų trumpavaisiais agurkais matėsi nedaug. Už kilogramą agurkų reikėjo mokėti 2,20 euro.  

Marinuotų agurkų kilogramas kainavo 1,90, raugintų – 2 eurus. Raugintų kopūstų buvo galima nusipirkti už 1 eurą. Už kilogramą mandarinų buvo prašoma 1,30, pigiausios vynuogės kainavo 2,30 euro.

Sartų gatvėje esančioje „Dainavos turgavietėje“ vaisiais ir daržovėmis prekiaujančių lauke žiemą būna retai. Kai nešalta, dar prekiauja dvi šeimos. Tačiau šioje turgavietėje dirba  du kioskai. Juose vaisių ir daržovių galima įsigyti pigiau nei Žaliakalnio turgavietėje. Kilogramas bulvių čia kainuoja 0,20 euro, obuolių – nuo 0,27, kriaušių – 0,90 euro.

Už kilogramą pomidorų prašoma 0,80, raugintų agurkų – 1,50, už 900 gramų maišelį raugintų kopūstų – 0,65 euro. Čia pigesnės ir vynuogės – nuo 1,90 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Nieko neperku turguose ,nes tenai aferistai.Nusipirksi ,apgaus tave o ir kaltų kitą dieną nerasi.Nes jie nori dirba ,nori ne.Prastūmė,apgavo ir dingo.

Guslilas

Guslilas portretas
O kodėl iš branginykų pirkt?

...

... portretas
O po kiek pas jus šuniena?.. ("Ar šviežias šis triušis? - šviežias šviežias, vakar dar miauksėjo").
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių