Žaliakalnio seniūnaičiui trūko kantrybė: nusibodo visų abejingumas

Žaliakalnio seniūnijos Pelėdų kalno seniūnaitis Gediminas Stasys Vitolis Banaitis užvakar savivaldybei įteikė atsistatydinimo pareiškimą. "Nusibodo visų abejingumas", – sako G.S.V.Banaitis.

Radikalūs pasiūlymai

Jis šias visuomenines pareigas ėjo nuo 2011 m. Apeidamas valdas, kaip pasakojo, fiksuodavo jose pastebėtas negeroves, nuolat rašė raštus į seniūniją, savivaldybę, policiją, bandė išjudinti ir gyventojus.

"Šaligatviai nesutvarkyti, pašto dėžutės sukiužusios – baisu žiūrėti, želdiniai taip pat neprižiūrimi. Kylant Savanorių prospektu aiškiai matyti, kad šlaitai nešienaujami", – įvardijo tik kelias iš daugybės bėdų, dėl kurių jam skauda širdį, seniūnaitis.

G.S.V.Banaitis siūlė Žaliakalnio gyventojams duoti tam tikrą terminą, per kurį jie turėtų susitvarkyti arba pasikeisti pašto dėžutes, o iš nenorinčiųjų tai daryti, jo manymu, reikėtų surinkti suklypusias dėžutes ir atiduoti į metalo laužą. Esą taip būtų atsikratyta rajoną bjaurojančių objektų ir paskatinta atsinaujinti.

Kliuvo ir vairuotojams

Seniūnaičiui sunku suprasti, kodėl mieste neįmanoma pažaboti bet kur automobilius paliekančių vairuotojų. Yra vietos, kur statyti transporto priemones draudžiama, bet kai kuriems kauniečiams – nė motais. G.S.V.Banaitis paminėjo, kad vienas tokių chaotiško automobilių parkavimo pavyzdžių skverelyje Jonavos gatvėje prie Kauno regioninio Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus.

"Kreipiausi į policiją. Gavau atsakymą, kad paskui kiekvieną vairuotoją policija lakstyti nespėja", – didesnio entuziazmo tikėjosi aktyvus kaunietis.

"Likčiau seniūnaičiu, jeigu jausčiau bent seniūnijos palaikymą. Jie su manimi susisiekė vieną vienintelį kartą, kai kvietė į talką", – pasakojo G.S.V.Banaitis, pastebėjęs, kad dažniausiai į jo iniciatyvas seniūnija reaguoja tik gražiomis kalbomis.

Seniūnas: yra procedūros

Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas sakė negirdėjęs apie tai, kad seniūnaitis nori su visam trenkti durimis. "Būtų gaila. Jis yra veiklus, nors jo darbo stilius gana griežtas", – apibūdino B.Girdauskas.


Šiame straipsnyje: seniūnaitiskaunasŽaliakalnis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimyne

kaimyne portretas
gaila. ir tiek

kaimynas

kaimynas portretas
puikus seniūnaitis, jei visi valdininkėliai su tokiu pat entuziazmu dirbtų dėl savo miesto, daug dalykų galima būtų susitvarkyt ir be milijoninių išlaidų

AŠ portretas
...Gričiupio seniūnijoje ne ką geriau, toks kaip seniūnaitis tik startas link karjeros,išvis "jaunuolis'..000..Seniūnijoje irgi rimtus dalykus spręndžiasi patys gyventojai,(seniūnija neturi galiu..norų...)tad kam tokie reikalingi -laimintys stebūklingai atestacijas ,darbo vietos tik sukurtos..Gyventojų prašymų sąrašas būtų ilgas:pradedant daugiabučių kiemų niokojimais,gatvių remontais ,vaikų žaidimų aikštelių atkūrimu,treniruoklių netinkamai įrengtų,griūvančiais garažais -laukia čekų buv. tragedijos ,Kažin kam turi noro/?? ..nebent linksmybėms ,kai yra daug svarbesnių dalykų ... +
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių