Vytėnų autonomija: blokpostas atkirto Vytėnus nuo Kauno

  • Teksto dydis:

Blokpostas ant viaduko iš Šilainių pusės nuo Kauno link  „Megos“ atkirto Kauno miesto mikrorajoną Vytėnus. Jie priversti pasirūpinti reikiamais dokumentais, nors yra Kauno gyventojai.

Tuo tarpu kauniečiai, norintys patekti į „Megoje“ esančią parduotuvę „Rimi“ ar „Benu“ vaistinę taip pat negali to padaryti laisvai savo savivaldybės ribose.

„Į mus kreipėsi Vytėnų gyventojai, kaip į didžiausią šiame taške esantį objektą, tikėdamiesi, kad galėsime kažkuo padėti“, – dviprasmišką situaciją dėl ant viaduko iš Šilainių pusės pastatytą blokpostą patvirtino „Megos“ atstovė Ieva Gedutė.

Ji tikino, kad žmonės, norintys grįžti namo, skundžiasi priversti valandomis stovėti eilėje prie kontrolės posto, nors Vytėnai priklauso Kauno savivaldybei.

„Kauno dienos“ nuotr.

„Efektyviausia būtų statyti du kontrolės postus. Vieną – autostradoje link Klaipėdos prie IX forto, o kitą išvažiuojant iš Vytėnų link jau Kauno rajone esančios Domeikavos“, – galimu sprendimu dalinosi I.Gedutė.

Panašių, ne labai patogių vietų gyventojams Kaune yra ne viena.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė patikino, kad postas ant viaduko nebuvo klaida. Ne itin patogi situacija buvo įvertinta, todėl ne šiaip sau visų prašoma be būtino reikalo nevažiuoti iš namų.

„Kontrolės postų vietos buvo derinamos ir su Kauno savivaldybe. Toje vietoje toks sprendimas buvo optimaliausias. Panašių, ne labai patogių vietų gyventojams Kaune yra ne viena, tačiau kitaip nėra kaip užtikrinti Vyriausybės potvarkio vykdymo dėl gyventojų judėjimo ribojimo tarp savivaldybių“, – aiškino Kauno policijos atstovė.

O.Vaitkevičienė taip pat priminė, kad užtenka poste budinčiam pareigūnui parodyti reikiamą dokumentą ir Vytėnų gyventojai praleidžiami įvažiuoti į Kauną.

Policijos pareigūnai taip pat aprūpinti mobiliomis programėlėmis, kurių pagarba nuskenavus automobilio numerius gauna jiems reikiamą informaciją, kuria remdamiesi praleidžia įvažiuoti į Kauną arba ne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jons

Jons portretas
Jei pas Kauno Policijos vadovus ir jų patarėjus galvoje būtų smegenys-nebūtų problemų.Gerai pagalvojus įvažiavimus į miestą galima būtų atkirsti kitose vietose,pvz:padaryti postą ties Sargėnų ir Domeikavos riba, ir ko pasekoje Sargėnai,Vytėnai nebūtų atkirsti nuo miesto,nes tai Kauno miesto dalis.Manau kažką pasiūlyti galėtų ir Romainių,Kaniūkų gyventojai,juk yra tų išeičių,bet kai matai,kad pareigūnai uoliai ir aklai vykdo įsakymus net nepagalvodami kaip pačio miesto gyventojams palengvinus susisiekimą su kitais rajonais,juk ir žmonės į darbus važiuoja,gal maisto,vaistų nusipirkti,-nori nenori peršasi mintis,kad ''iš didelio rašto išėjo iš krašto.'' Ant pačių pareigūnų,kurie šąla postuose pykti nereikia,nes ne jie suplanavo pačių postų išdėstymus.

RAUDONAS KRABAS

RAUDONAS KRABAS portretas
Kai Europos sajunga pasako nusipjaut pirsta, tai mes pirmi nupjaunam ranka bent iki alkunes, kad isiteikt. Panasiai ir cia- sako ribot savivaldybes, tai iskart ribojam miesta is visu keturiu pusiu ne neziuredami zenklu, kad vis dar esam KAUNE..

be panikos

be panikos portretas
parodai pažymą ir važiuoji. Laukti eilėje teko 5 min.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių