Verbų sekmadienį – kardinolo S. Tamkevičiaus žodis (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Sekmadienį prieš Velykas visas katalikiškas pasaulis švenčia Jėzaus įžengimo į Jeruzalę šventę. Kauno arkivyskupija pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame – kardinolo Sigito Tamkevičiaus mintys Verbų sekmadienio proga.

„Šiomis dienomis sekti paskui kenčiantį Jėzų tikriausiai bus lengviau, nors ir negalėsime dalyvauti nei Verbų sekmadienio, nei Didžiojo penktadienio liturgijoje. Koronaviruso epidemija sustabdė mus nuo bėgimo ir įsivaizdavimo, jog esame beveik kaip dievai“, – samprotauja S. Tamkevičius.

„Staiga pajutome, jog esame be galo trapūs, bejėgiai, ir dar kartą suvokėme, jog reikia glaustis prie to, kurio rankose yra mirtis ir gyvenimas. Šiomis dienomis ne vienas klausė: kodėl Dievas leidžia žmonėms patirti tokį didelį išbandymą? Atsistokime prieš kryžių ir užduokime šį klausimą Nukryžiuotajam Jėzui: kodėl taip atsitiko?“ – sako kardinolas.

Visą kardinolo S. Tamkevičiaus kalbą galite klausyti vaizdo įraše: 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

prastas vyskupas buvo ir yra

prastas vyskupas buvo ir yra portretas
be to visi Lietuvos vyskupai tik ponauja,jiems zmones nerupi.Ar jus matete nors viena vyskupa kuris lankytu ligonius,naslaicius slaugos ligonines,juos selptu padedu rupintusi ar matete?ligonines jie lanko tik vasario 11 d.pasauline ligoniu diena,kada flmuoja ,fotografuoja.o seip ju nepamatysite nes jie ponauja ir yra labai"uzsieme".ju Dievas pinigas ,ir garbes troskimas o dvasingumo juose nerasta.

budintis

budintis  portretas
Ką kristus mums paliko prieš 2 tūstančius metų, žinome. Kiek RKB nutolo nuo to, ką Jėzus paliko, RKB nenori pripažinti. Ką Jėzus skelbia šiandien, RKB nenori girdėti, nes tai jai nenaudinga. Liko tušti namai- Bažnyčios- be Jėzaus, nes kunigai Jėzų iš Bažnyčių išvarė. Stebime gražia bekalbančius ir norime paklausti, ar nenusibodo tuščiažodžiauti? Kodėl neskelbiate naujausių Jėzaus Apraiškų sielų gelbėjimui. Nejaugi manote, kad jums, kardinolai, vyskupai, kunigai, pasiseks Jėzaus Žodį užgniaužti? Nepasiseks.

...

... portretas
Sutanotasai, tavo rankos vaidulučių krauju ir dabar raudonos!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių