Veiklą atnaujino Zapyškio medicinos punktas

  • Teksto dydis:

Zapyškio gyventojai sveikatos paslaugas nuo šiol gaus arčiau namų – vasario 3 d. veiklą seniūnijos pastate atnaujino Zapyškio medicinos punktas. Tai vienintelė pirminės sveikatos priežiūros įstaiga Zapyškyje.

Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) filialas Zapyškyje remontuoti buvo uždarytas 2020 m. Iki tol medicinos punkte buvo teikiamos tik odontologo paslaugos, o dabar dirbs šeimos gydytojo ir slaugytojo komanda.

Atidarymo proga bendruomenę ir medicinos centro darbuotojus pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. „Džiaugiuosi, kad medicinos centrai kuriasi arčiau žmonių, kad prireikus gydytojo pagalbos jiems nereikia važiuoti į miestą ar laukti eilėse. Vos prieš pusmetį pradėjęs dirbti Garliavos PSPC direktorius mato ir girdi bendruomenių norus – pagalbą gauti ten, kur jie gyvena ir dirba“, – šventėje kalbėjo savivaldybės vadovas, kuris užsiminė, kad visai netrukus ambulatorija atsidarys ir Užliedžiuose.

Garliavos PSPC direktorių Mindaugą Kyguolį džiugina ne tik gražėjančios ir atsinaujinančios ambulatorijų patalpos, bet ir nauji gydytojai, kurie ateina dirbti į Kauno rajoną. „Zapyškyje dirbs ką tik rezidentūros studijas pabaigęs šeimos gydytojas Deividas Margevičius, kuris pasirašė trišalę sutartį su savivaldybe, Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU) ir Garliavos PSPC. Be to, Zapyškio filialui vadovaus puikiai bendruomenei pažįstama gydytoja Rūta Sondienė“, – pabrėžė M. Kyguolis.

Apie R. Sondienę itin šiltai atsiliepė ir kunigas Juozas Fakėjavas, kuris atvyko pašventinti patalpų. „Rūta yra aktyvi bendruomenės narė, rūpinasi, kad parapijiečiai būtų sveiki, jos dėka bažnyčioje atsirado pirmosios pagalbos rinkinys“, – pasakojo kunigas.

Zapyškio filialas – ne pirmasis modernizuotas Garliavos PSPC medicinos kabinetas. Vos prieš tris mėnesius dirbti pradėjo atnaujintas Garliavos Roko Šliūpo poliklinikos Linksmakalnio filialas, kuriame gyventojams teikiamos visos pirminės sveikatos priežiūros paslaugos keturias dienas per savaitę.

Šiuo metu Garliavos PSPC padaliniuose dirba beveik 100 darbuotojų, kurie aptarnauja beveik 10 tūkst. pacientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
taip,pirmiausia reikia uždaryti,sumažinti...vėliau žiūri,kad nieko nesigauna,tada puola vėl atidaryti,tikriausiai kažkam nuo tokių uždarymų gerokai kliuvo finansiškai...juokinga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių