Vasaros gėrybių kainos turguje: kas atpigo, už ką mokėsime brangiau?

Kauniečiai, vaisius, uogas ir daržoves perkantys turguje, šios savaitės pabaigoje pastebėjo, kad pagaliau gerokai atpigo bulvės, mažiau reikia mokėti už agurkus ir obuolius. Tačiau šilauogių mėgėjams – liūdna žinia. Šios uogos piniginę paplonins kur kas stipriau.

„Į turgų apsipirkti užsuku dažnai. Penktadienį lankiausi „Dainavos“ turgavietėje ir atkreipiau dėmesį, kad prekeiviai sumažino bulvių kainą. Anksčiau pigiai buvo pardavinėjamos tik mažos bulvės, o dabar gražių, didelių bulvių kilogramas kainuoja vos 0,30 euro.  Praėjusį savaitgalį jos kainavo 0,40 euro.  Nustebau, kad ženkliai pabrango šilauogės. Prieš kelias dienas kilogramą šių uogų pirkau už 3,70 euro, o penktadienį jau mokėjau 4,20 euro“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo P. Lukšio gatvėje gyvenantis kaunietis.

Anksčiau pigiai buvo pardavinėjamos tik mažos bulvės, o dabar gražių, didelių bulvių kilogramas kainuoja vos 0,30 euro.

Šilauogės pabrango ne tik Kaune, bet ir Vilniaus turgavietėse. Sostinės prekeiviai teigia, kad apribojus galimybę važiuoti į Lenkiją, rinkoje liko tik lietuviškos šilauogės. O jų tiekėjai, pasak prekybininkų, padidino kainą.

„Dainavos“ turgavietėje atpigo ne tik bulvės, bet ir obuoliai, agurkai. Vakar kilogramą gražių obuolių buvo galima nusipirkti už 0,70 euro. Visai neseniai jie kainavo 0,80 – 0,90 euro.

Už lauko agurkus pardavėjai prašė tik 0,60 euro, o juos pardavinėjusi moteris pirkėjams vis kartojo, kad šie agurkai labai skanūs.

Avietiniai pomidorai kainavo 1 eurą, slyviniai – 1,10 euro.

Braškių turguje gerokai sumažėjo, jos nelabai išvaizdžios, o kaina – 3,80 euro.

Pernai rugpjūčio viduryje šiame Kauno turguje bulvės kainavo šiek tiek brangiau – 0,40 euro. Tačiau pigiau reikėjo mokėti už avietinius pomidorus (0,65 euro), šilauoges (3,30). Agurkų kainos pernai beveik nesiskyrė nuo šiemetinių.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienabulvių kainašilauogėsAgurkaiobuoliaivaisiaidaržovėsturgusDainavos turgavietė

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.R.

P.R. portretas
Jau prasideda rudens gerybes

Anonimas

Anonimas portretas
Man tai vienodai šviečia

K.

K. portretas
Šnd pirkau 25 mečio turguj bulbas po 30cent
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių