Valdininkai prisiminė pažadą Vilijampolės gyventojams

Kauno miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijoje po dvejų metų laukimo imta kalbėti apie dviračių taką Vilijampolėje.

„Kauno diena“ rašė, kad Raudondvario 6-ojo tako gyventojai su siaubu laukia dviratininkų sezono. Pagal valdininkų 2008 metais palaimintą dviračių tako schemą, šio sporto mėgėjai dabar skrieja pro pat gyventojų langus.

Negana to, vietos gyventojai kasdien išvažiuodami iš namų ir grįždami pažeidžia kelių eismo taisykles, nes į savo namus gali patekti tik dviračių takų. Būta čia ir nelaimių. Lėkdamas dviratininkas partrenkė mažametį gatvės gyventoją.

„Kaip čia taip gavosi?“ – stebėjosi policijos pareigūnai, dalyvavę Eismo saugumo komisijos posėdyje.

„Tada dar nedirbau, todėl negaliu paaiškinti“, – pasipiktinimą atrėmė apie problemą prabilusi Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Ji išaiškino, kad anksčiau į namus gyventojai patekdavo žvyrkeliu, o tiesti dviračių taką per Raudondvario 6-ąjį taką nutarta todėl, kad gyvenamieji namai čia stovi tik vienoje gatvės pusėje, kitoje – įmonės tvora.

Gyventojai nuo to laiko, kai buvo nutiestas dviračių takas, ėmė vardyti savo bėdas: sunkų privažiavimą, mašinų statymą, grėsmę pėstiesiems. Dvejus metus jiems buvo žadama pasirūpinti.

„Dar reikia leisti specialistams pagalvoti“, – gilintis į problemą nepanoro komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius. Vis dėlto pasitarta, kad greičiausiai gyventojams teks išduoti specialius leidimus įvažiuoti į namus ir parengti atitinkamą kelių ženklinimą.

Nors galutinis sprendimas nebuvo priimtas, tačiau klausimas dėl prieštaringos situacijos pajudėjo iš mirties taško.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių