Vaikai stovykloje tyrinėjo žmogaus jusles

  • Teksto dydis:

Baigėsi Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos organizuojama vaikų vasaros stovykla „Pojūčių laboratorija“.

Iš viso vyko keturios stovyklos pamainos, kurių metu dalyviai kartu su bibliotekos edukatoriais ir kviestiniais svečiais tyrinėjo žmogaus jusles.

Stovykla trukdavo visą savaitę, tad kiekvieną dieną vaikai nardė kūrybinėse veiklose, moksliniuose eksperimentuose, o energijos perteklių išliedavo bibliotekos kieme žaisdami judriuosius žaidimus.

Stovykla „Pojūčių laboratorija“ organizavo vaikams patrauklią, turiningą ir aktyvią veiklą, kuri skatino vaikų kūrybiškumą, saviraišką, iniciatyvumą, plėtojo gebėjimus ir polinkius, ugdė įvairiapuses kompetencijas. Stovyklos metu vyko „Sensoriniai skaitymai“ – edukaciniai užsiėmimai. Vaikai buvo skatinami pažinti skaitymo malonumą ir daugiau sužinoti apie knygų teikiamą naudą. Per eksperimentinius užsiėmimus buvo lavinami penki vaikų pojūčiai, vyko judriųjų žaidimų popietės.

Vaikams itin patiko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos bendruomenės pareigūnų ir Kauno krašto Jiesios tunto Žalčio draugovės skautų organizuotos edukacijos. Stovyklautojams daug įspūdžių paliko šaunūs eksperimentai: per vieną iš jų vaikai gamino ugnikalnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių