Už sieros rūgštimi suluošintą gyvenimą – 11 metų nelaisvės

Kaunietės Eglės Vosyliutės atstumtas ir dėl to žiaurų keršto planą surezgęs Paulius Kairys už grotų siunčiamas 11 metų. Keršto vykdytojas Povilas Butėnas nuteistas kalėti 9 metams.

Penktadienį Kauno apygardos teismas nusprendė, kad abiem sunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamiems vyrams teks ne tik atsėsti už grotų, bet ir kompensuoti turtinę bei neturtinę žalą. Abu nuteistieji turės sumokėti 20 tūkst. litų turtinės žalos. Be to, kiekvienas privalės E.Vosyliutei sumokėti po 200 tūkst. litų neturtinės žalos kompensaciją. Nukentėjusioji prašė milijono litų.

„Turėčiau žemai lenktis prieš prokurorą, kuris teismą įtikino nuteisti nekaltą žmogų. Teismo sprendimą skųsime“, – pareiškė P.Kairio advokatas Ričardas Girdziušas.

Keršto auka E. Vosyliūtė penktadienį teisme nepasirodė. Anksčiau portalui 1kaunodiena.lt ji yra sakiusi, kad negali žiūrėti budeliams į akis.

Kraupius sužalojimus 29-erių metų kaunietė patyrė užpernai gegužės 19 dieną. Namo grįžtančią moterį P.Butėnas prisivijo prie daugiabučio laiptinės lifto. Užpuolikas smogė aukai, o kai ji parkrito, šliūkštelėjo į veidą sieros rūgšties skysčio. P.Butėnas teisme dievagojosi manęs, kad skystis – šlapimas.

Dėl patirtų sužalojimų E.Vosyliūtė daugiau nei pusmetį praleido ligoninėje. Jauna moteris patyrė 30 rekonstrukcinių veido, galvos, kitų sieros rūgštimi nudegintų kūno vietų operacijų. Veidą nuolat skauda, gydymas dar truks ne vienus metus.

„Oda vis dar randuota. Ją skauda ir traukia. Kažkiek pagerėjo, bet randai niekur nedingo“, – lapkritį portalui 1kaunodiena.lt pasakojo E.Vosyliūtė.

„Rekonstrukcinės operacijos juda į priekį, bet taip, kaip buvo, niekada nebus“, – sakė jauna moteris.

Ji neabejoja, kad P.Kairys su ja taip pasielgė, nes buvo atstumtas. E.Vosyliūtė baiminasi, kad itin karštu būdu pasižymintis buvęs vaikinas nesiimtų dar vieno keršto plano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Lyg ir gavo bausmę... Bet nesuprantu, kokia čia bausmė, gyvens sau nieko nedirbdami, viskuo aprūpinti, ir dar skųsis, kad jiems blogai. Ir kodėl mes, mokesčių mokėtojai, privalome tuos nusikaltėlius išlaikyti? Kada pagaliau tie kaliniai bus priverstinai įdarbinti ir padengs savo išlaikymo išlaidas bei nusikaltimų aukoms padarytą žalą?

reiketu dar

reiketu dar portretas
ir birka i sieros rugsti...

Taigi

Taigi portretas
tokius reikia naikinti, iš jo jau žmogaus ir kalėjimas nepadarys.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių