Tyrimas bendrovėje „Dirbtinis pluoštas“: gaisras reikšmingo neigiamo poveikio aplinkai neturėjo

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai atliko tyrimą ir nustatė, kad sausio 2 d. Kaune bendrovės „Dirbtinis pluoštas“ teritorijoje veikiančioje įmonėje „DP Acetate“ kilusio gaisro metu sudegė 150 kg acetilceliuliozės tirpalo.

Gaisro metu Aplinkos apsaugos agentūros specialistai paėmė nuotekų ir aplinkos oro mėginius. Galimam nuotekų užterštumui nustatyti buvo tiriami šie parametrai: BDS7, lakūs organiniai junginiai, naftos produktai.

Taip pat Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija atliko aplinkos oro taršos tyrimus keturiuose vietovėse, kuriose buvo tiriami lakūs organiniai junginiai (stirenas, benzenas, toluenas, etilbenzenas, o-ksilenas, m,p-ksilenai, acetonas, heksanas).

Gavus nuotekų ir aplinkos oro mėginių tyrimų rezultatus, viršijimų nenustatyta.

Įmonės patalpose gaisro gesinimo metu susikaupęs užterštas vanduo buvo surinktas ir perduotas atliekų tvarkymo įmonei. Surinkta ir perduota 2,9 t užteršto vandens.

Departamento pareigūnai nustatė, kad neigiamas reikšmingas poveikis aplinkai nebuvo padarytas, tačiau Aplinkos apsaugos departamentas vis dar tęsia neplaninį įmonės patikrinimą.

Bendrovė „DP Acetate“ turi taršos leidimą. Pagrindinė veikla – dirbtinio pluošto siūlų gamyba iš acetilceliuliozės pluošto tirpinant jį acetone ir vėliau įrengimais filtruojant ir formuojant siūlus. 

Gaisras įmonėje kilo sausio 2 d. Gamyklos teritorijoje, po sprogimo atvira liepsna užsiliepsnojo keturių aukštų pastatas.

Pirminiais duomenimis, per gaisrą nukentėjo trys žmonės.

„Vienas išvežtas į gydymo įstaigą prieš atvykstant ugniagesiams, kitas paskelbus lokalizaciją apie 15.30 val. atėjo į specialiųjų tarnybų štabą ir pasisakė, kad prastai jaučiais, apsinuodijo dūmais, o trečias gaisro metu grįžo namo, išsikvietė pagalbą, apdegęs veidą ir kūną“, – tądien BNS sakė sakė D. Vaitkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2Paf

2Paf portretas
paišai, tipo, paveikslus ir gydaisi dispanseryje?

kaunietis

kaunietis portretas
Būtų ydomu sužinoti kiek tas ,,REIKŠMINGO NEIGIAMO POVEIKIO APLINKAI NETURĖJIMAS,, papildė nuosavas tyrėjų mašnas(J.Janonis Kalvis)? Tai ką sudegę tonos kenksmingų, nuodingus dūmus paskleidusių, medžiagų mažiau užteršė orą kai dyzelinis golfiukas?? ATSIKVOŠĖKITE ponai gamtos niokotojai, atsiprašau aplinkosaugininkai!!!!!!!!

patriot.,

patriot., portretas
pencininko dyzelinis opeliukas,tai katastrofinis klimato atsilimas,o degancios tonos chemikalu,vos ne vaistai nuo dievo,,,blee iskrypeliu valdzia,negaliu,,,landzbergistai,jums py z da!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių