Turgaus prekeiviai neskuba mažinti uogų ir daržovių kainų

Jau įpusėjo birželis, tačiau Kauno turguose uogų ir daržovių kainos vis dar aukštokos. Prekeiviai jų nelabai skuba mažinti.

Šeštadienį apsilankiau Sartų gatvėje esančioje uogų, vaisių ir daržovių turgavietėje, garsėjančioje mažomis kainomis, ir Čečėnijos aikštėje veikiančiame Ūkininkų turgelyje, kuris dirba tik šeštadieniais. Pastarajame  prekiaujama lietuviška produkcija, kuri yra brangesnė.

Šiandien kilogramas šviežių itališkų bulvių Sartų gatvėje esančiame turgelyje kainavo 0,43 euro. Tačiau tarp pirkėjų jos nebuvo labai populiarios. Žmonės kur kas mieliau rinkosi lenkiškas bulves, kainuojančias 0,45 euro.

Lietuviški agurkai buvo pardavinėjami nuo 0,85 euro už kilogramą. Tiek pat prašyta ir už pomidorus. Brangiau tenka mokėti už avietinius pomidorus – 1,30 euro. Tačiau jie skanesni.

Salotos kainavo 0,18 euro už 100 gramų. Prieš dvi savaites reikėjo mokėti mažiau – 0,12 euro. Tada pigiau galima buvo nusipirkti ir pomidorų.

Lenkiškos trešnės kainuoja 3,30, braškės - 1,90 – 2,10 euro. Prieš dvi savaites už braškes šiame turgelyje reikėjo mokėti šiek tiek daugiau – 2-2,60 euro. Per tą laiką Kaune gerokai atpigo tik lietuviškos braškės. Prieš pusę mėnesio prie prekybos centro „Savas“ esančiame turgelyje už lietuviškų braškių kilogramą prašyta net 7 eurų, o šiandien Ūkininkų turgelyje lietuviškų braškių buvo galima nusipirkti už 3,20 – 4 eurus.

Ūkininkų turgelyje už pernykštes bulves prašyta 0,20 – 0,40 euro.

Ūkininkai brangokai pardavinėjo savo išaugintus, ryte skintus agurkus – po 1,30 euro už kilogramą. Nepigiai kainavo ir obuoliai – 0,60 – 0,90 euro. Už lenkiškus obuolius Sartų gatvės turguje reikia mokėti tik 0,43 euro. Vis dėlto jų kokybė prastesnė už lietuviškų obuolių.

Perkant turguje, reikia būti atidžiais, nes pardavėjai prekių čekių neduoda, todėl negalėsite pasitikrinti kiek už ką mokėjote. Prieš dvi savaites mažomis kainomis garsėjančioje turgavietėje teko stebėti tokį vaizdą. Moteris pirko bulvių, kurių kilogramas kainavo 0,50 euro. Ji atsiskaitė su senyvo amžiaus pardavėju ir jau ruošėsi išeiti. Tačiau kita pirkėja pastebėjo, kad ant svarstyklių bulvių kaina nustatyta ne 0,50, o 0,60 euro. Tada pardavėjas bulves pasvėrė dar kartą ir moteriai grąžino keliasdešimt centų. Vyras teisinosi, kad ant svarstyklių buvo likusi morkų kaina ir jis neapsižiūrėjo. Tikėtina, kad jis nemelavo, tačiau pirkėjams vertėtų žvilgterėti į svarstyklėse pasirodančius skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirkeja

Pirkeja portretas
Sartu g. turgus. Seima- du garbaus amziaus asmenys ir du ju sūnus prekiauja darzovemis, kurios netinkamos vartoti, puikiai zino, bet vistiek burka klientams, bendravimo kulturos nera, neadekvatus elgesys i pastabas. Siaubas, stebekit atidziai ka is ju perkat...:(

ella

ella portretas
Tegu jie supudo , laikydamiesi aukstu kainu , SAVO NITRATU PRISIRPUSIAS DARZOVES tie turginiai,,,,

Benas

Benas portretas
Turginiai, žinoma, kainas užsikėlę, bet čia komentuojantys vargu ar ką nors apie jas supranta. Tikriausiai yra iš tų, kurie neįsimena skaičių ir nelabai apie juos nutuokia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių