Kauno rajono, Kazlų Rūdos ir Prienų rajono vadovai atidarė bendrą viešojo transporto maršrutą

  • Teksto dydis:

Gegužės 5 d. Kauno rajono, Kazlų Rūdos ir Prienų rajono vadovai atidarė bendrą tris savivaldybes jungiantį viešojo transporto maršrutą: Kauno autobusų stotyje įsėdus į 106 numeriu pažymėtą mikroautobusą, bus galima pasiekti Garliavą, po to keliauti į Juragius, Mauručius, Veiverius, Skriaudžius, Ąžuolų Būdą ir po valandą trunkančios kelionės pasiekti Kazlų Rūdą.

Autobusas važiuos tris kartus per dieną: darbo dienomis, šeštadienį ir sekmadienį. Maršrutą nauju „Mercedes-Benz“ mikroautobusu aptarnaus Garliavoje įsikūrusi įmonė „Antirijus“. Vežėjų patirtus nuostolius visos trys savivaldybės solidariai kompensuos pagal pasirašytą susitarimą.

„Tegul tai būna mūsų gražaus bendradarbiavimo pradžia“, – kalbėjo Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, dėkodamas kolegoms už solidarumą. Jis pripažino, kad šis maršrutas bene labiausiai aktualus jo vadovaujamos savivaldybės gyventojams: vaikai patogiau pasieks mokyklas, senjorai – poliklinikas. Nemažai Kazlų Rūdos gyventojų dirba Kaune, o vaizdinguose Sūduvos krašto miškuose stovi ne viena kauniečių sodyba. „Nors formaliai priklausome Marijampolės apskričiai, tačiau esame stiprioje Kauno traukos zonoje, su tuo ir siejame savo ateitį“, – sakė politikas.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas taip pat pabrėžė savivaldybių bendradarbiavimo reikšmę. „Europoje savivaldybės seniai žengia ne konkurencijos, o glaudesnio bendradarbiavimo keliu – konsoliduodamos lėšas ir efektyviau panaudodamos išteklius“, – kalbėjo meras. Jo nuomone, šis maršrutas galėtų tapti bendros regiono transporto sistemos užuomazga.

„Ateityje turime kalbėti apie dviračių takų jungtis, ieškoti sąlyčio taškų sprendžiant švietimo problemas, pritraukiant investicijas“, – pritarė Prienų savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

Susitikime diskutuota ir apie autobusų maršrutą į Jūrę. Ją pasiekti viešuoju transportu trukdo tik techninės kliūtys – nedidelė siaura kelio atkarpa miške. M.Varaška artimiausiu metu ketina susitikti su Valstybinės miškų urėdijos atstovais ir aptarti galimybes paplatinti kelią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių