Tėvai pasimetę: penktadienį Kaune jau uždaromos mokyklos, ar dar ne?

Valstybės lygio ekstremalios situacijos komisija išplatino pranešimą, jog visoje šalyje dviem savaitėms uždaromos švietimo įstaigos. Tačiau kai kurie kauniečiai gavo žinutes iš vaikų klasės auklėtojų, jog penktadienį vaikus į mokyklą vis tiek bus galima vesti. Dėl to tėveliai pasimetė, ar jau galioja karantinas, o galbūt mokykla pati nusprendė nurodymų nesilaikyti?

Suglumino žinutė

Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos tėveliai iš mokytojų gavo žinutes, kurios privertė suabejoti, ar tikrai jau nuo penktadienio skelbiamas karantinas ir mokykla bus uždaryta. Pasak kauniečių, žinutėje buvo parašytą esą nedaug šios mokyklos pradinukų serga, todėl vaikus galima laisvai atvesti į mokyklą. Tačiau tėvai buvo įsitikinę, jog visoms švietimo įstaigoms galioja vienodi reikalavimai, todėl ir Jono Pauliaus II gimnazija bus uždaryta.

Pedagogė taip pat priminė, kad patiems tėveliams į mokyklą eiti negalima. Kai šie prie mokyklos atvyks pasiimti savo vaikų, tegul jiems paskambina ir pasako, kad jie išeitų, o jei vaikai neturi telefonų, apie atvykimą galima pranešti mokytojui ir šis išleis vaiką.

Portalo kauno.diena.lt kalbinti kauniečiai tikino, kad jokio oficialaus pranešimo iš mokyklos negavo, todėl ir nežino, ar ji veiks, ar ne. Kalbinta mama tikino, kad vaikus į mokyklą penktadienį planuoja vesti, o kitą savaitę jau vaikai praleis namuose.

Penktadienį mokykla veiks

Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos direktorė Ramutė Latvelienė aiškino, jog penktadienį mokykla veiks, nes buvo išplatinta rekomendacija, jog dar vieną dieną tėvai gali leisti vaikus mokytis. Ateinančias dvi savaites mokymo procesas vyks nuotoliniu būdu, o pats mokyklos pastatas bus uždarytas.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Mokykla dirbs ir tie tėveliai, kurie neturi kur padėti vaikų, galės juos atvežti. Yra rekomendacijos nutraukti ugdymo procesą, bet ministras Aurelijus Veryga dar sakė pasaugoti tuos vaikus, kurie visgi ateis į mokyklą. Tad penktadienį paliekame tėveliams patiems spręsti, ar leisti vaikus į mokyklą, ar ne. Tačiau nuo pirmadienio mokykla jau tikrai bus uždaryta“, – portalui kalbėjo mokyklos vadovė. Ji pridūrė, jog penktadienį mokymo procesas bus vykdomas net ir tuo atveju, jei klasėje bus vienas vaikas.

Mokykla dirbs ir tie tėveliai, kurie neturi kur padėti vaikų, galės juos atvežti.

Mokymai nuotoliniu būdu

Portalas kauno.diena.lt primena, jog ketvirtadienį buvo susirinkusi Ekstremalių situacijų komisija ir nusprendė laikinai nutraukti ugdymo procesą mokyklose. Kai kurios ugdymo įstaigos planuoja mokymo procesą organizuoti nuotoliniu būdu, kitos – darys pertrauką ir mokslus tęs vietoj vaikų atostogų.

Išplatintame pranešime skelbiama, kad nuo kovo 13 d. rekomenduojama, o nuo kovo 16 d. iki kovo 27 d. privalomai stabdomas ugdymo, mokymo ir studijų procesas visose švietimo įstaigose, t.y. universitetuose, kolegijose ir mokyklose, taip pat dienos ir užimtumo centruose, neveiks darželiai, neformaliojo švietimo įstaigos.

Toks sprendimas ketvirtadienį priimtas Vyriausybės posėdyje.

Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro A. Verygos teigimu, ugdymo įstaigos vienareikšmiškai yra tos vietos, kur rizika virusui plisti yra itin didelė.

„Turime visomis priemonėmis stabdyti viruso plitimą. Kol kas skelbiame švietimo įstaigose privalomas dviejų savaičių mokinių ir studentų atostogas“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Kitą savaitę bus patikslinta, kokių atostogų dalies (pavasario, vasaros) bus atsisakyta vėliau. Taip pat bus svarstoma dėl kitų mokymosi formų tokiu atveju, jei dviejų savaičių karantino nepakaktų. Pedagogai per mokinių atostogas dirba, tačiau įstaigos nustatyto darbą nuotoliniu režimu.

Savivaldybės privalės užtikrinti vaikų priežiūrą išskirtiniais atvejai įstaigose, jeigu to neįmanoma įgyvendinti namuose.

Rekomenduojam darbdaviams užtikrinti galimybes tėvams, auginantiems vaikus, dirbti nuotoliniu būdu, o nesant tokiai galimybei išduoti nedarbingumo pažymėjimą tokia pat tvarka, kaip įtariant kontaktą su infekuotu asmeniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
perskaiciau straipsni ir nelabai supratau kur problema. Galiu sutikti tik su vienu, kad ta mokykla tikrai kazkokiu veplu ir zombiu rezervatas.

Mama

Mama portretas
Nei dienyne, nei mokyklos puslapyje nėra jokios oficialios informacijos. Tik auklėtojos SMS, kad šiandien rekomenduojama neiti į mokyklą.

bibliotekos uzdaromos

bibliotekos uzdaromos portretas
2 savaitem nuo pirmadienio kovo 16d
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių