Tarptautinė įmonė veikia tarsi magnetas – darbuotojus į Kauną pritraukia ir iš emigracijos

  • Teksto dydis:

Ar esate girdėję sakant, kad „taip gali būti tik Lietuvoje“, tarsi šalis būtų atkirsta nuo civilizuoto pasaulio? Panašūs pasakymai paprastai dvelkia nusivylimu ir pesimizmu. Tuo tarpu Kauno rajone sėkmingai veikiančios tarptautinės įmonės patirtis įrodo, kad Lietuva yra galimybių šalis verslui ir žmonėms, kurie siekia nuolat augti, tobulėti ir prisidėti prie pokyčių.

Kaunietė Žaneta Kymantė pripažįsta, kad emigrantų bendruomenėse Anglijoje, Airijoje ir kitur greitai pasklinda žinios apie Lietuvoje investuojančias tarptautines kampanijas. „Užsienyje gyvenantiems lietuviams smalsu ir įdomu, kaip Lietuvoje vystosi verslas ir ekonomika. Dalis jų tikrai pamąsto, kokį verslą kurtų grįžę arba kur galėtų rasti darbą, atitinkantį jų patirtį ir kompetencijas“, – kalbėjo Ž. Kymantė, sugrįžusi dirbti ir gyventi į Lietuvą po 20 metų, praleistų Jungtinėje Karalystėje.

Į Londoną ji išvyko vos sulaukus septyniolikos metų. Žanetą traukė didelio, unikalaus ir spalvingo miesto vaizdas, naujos galimybės ir nenuspėjamumas. „Labai norėjau pažinti miesto kultūrą, išmokti kalbą, studijuoti, bendrauti su įdomiais žmonėms“, – pasakojo lietuvė. Studijuodama ir gyvendama Jungtinėje Karalystėje moteris įgijo įdomios ir vertingos patirties, geriau pažino save, tobulai išmoko anglų kalbą. „Supratau, kaip svarbu planuoti ir vertinti laiką, nes Londone visi tave supantys dalykai nuolat keičiasi ir pralekia stulbinamu greičiu“, – teigė pašnekovė.

Ž. Kymantė/Hollister Lietuva nuotr.

Operatorės darbas – puiki pozicija startui

Lietuvoje gyvenimo tempas ramesnis, tačiau dėl to Ž. Kymantė nenustoja augti ir tobulėti. Ji pasakojo, kad planuodama grįžti į gimtinę išsirinko įmonę, kurioje norėtų dirbti – „Hollister Lietuva“. Emigrantė domėjosi įmone, kuri kuria, gamina ir platina sveikatos priežiūros produktus ir paslaugas visame pasaulyje. Moteris žinojo, kad bendrovės darbuotojus vienija noras padėti žmonėms gyventi oriau ir patogiau. Stebint veržlų „Hollister Lietuva“ gamyklos startą ir aktyvią komandos plėtrą Kaune, Ž. Kymantės susidomėjimas augo vis labiau.

Žanetos pastangos įsidarbinti baigėsi sėkmingai – ji gavo operatorės darbą. „Tikiu, kad mano kelią gali pakartoti kiekvienas, norintis įsilieti į šiuolaikinę organizaciją, kuri turi aiškų tikslą, vertybes ir puikią aplinką. Operatorės darbas buvo gera pozicija startui“, – sakė Ž. Kymantė, kuri pademonstravusi savo profesinius gebėjimus ir įvertinta vadovų buvo paaukštinta ir dabar yra pamainos vadovė.

Įmonė užtikrina nuolatinį augimą

Karjeros laiptais organizacijoje „Hollister Lietuva“ sklandžiai kyla ir Kamilė Vaičiulaitytė – talentinga inžinierė, perimanti gerąsias tarptautinės įmonės praktikas ir vertingą kolegų patirtį. 

Darbą įmonėje Kamilė pradėjo prieš pustrečių metų, po studijų Kauno technologijos universitete. Ji startavo pavasarį kaip produkcijos kokybės užtikrinimo technikė, o vasaros pabaigoje pakeitė pareigas – tapo kokybės užtikrinimo technike. Po pusmečio – jaunesniosios kokybės užtikrinimo inžinierės pareigos ir, savaime suprantama, vėl padidėjęs atlyginimas.

O šių metų rudenį vadovas K. Vaičiulaitytei patikėjo dar didesnę atsakomybę ir sudėtingesnių užduočių – dabar ji yra kokybės užtikrinimo inžinierė.

Susidūrusi su iššūkiais ir priėjusi kryžkeles visada žinau, kad galiu pasikliauti kolegomis – jie visada patars, palaikys kiekviename žingsnyje.

„Laboratorijoje, gamybos patalpose, sandėlyje ar administracijos patalpose – visur pasitinka maloni atmosfera, kolegos bendrauja pagarbiai, paslaugiai ir geranoriškai. Smagu būti komandos dalimi ir augti kartu su organizacija. Susidūrusi su iššūkiais ir priėjusi kryžkeles visada žinau, kad galiu pasikliauti kolegomis – jie visada patars, palaikys kiekviename žingsnyje. Vyksta nuolatinės diskusijos dėl sprendimų, susijusių su kokybe. Siekiame maksimalių rezultatų. Visi suprantame, kad nuo mūsų darbo priklauso oresnis ir patogesnis daugybės žmonių gyvenimas“, – dalijosi K. Vaičiulaitytė.

Svarbu įsitraukti ir mokytis iš kolegų

Iš viso Kauno rajone įsikūrusioje „Hollister Lietuva“ dirba per 450 žmonių. Bet gamybinės linijos vadovas Mindaugas Valkavičius prisimena laikus, kai organizaciją sudarė mažiau negu pusšimtis darbuotojų.

Jis atskleidė, kad kauniečius labai įkvėpė kitų „Hollister Incorporated“ gamyklų, esančių JAV, Airijoje, Danijoje ir Indijoje, pavyzdžiai – savo darbu užsidegę specialistai, nušlifuoti procesai, aukšti rezultatai. „Nuo veiklos pradžios Lietuvoje norėjome pasirodyti kuo geriau, kad pateisintume lūkesčius ir pasitikėjimą“, – teigė M. Valkavičius.

Anot pašnekovo, vien per pastaruosius pusantrų metų prie organizacijos prisijungė gausus būrys talentų. „Geri atsiliepimai apie įmonės kultūrą sklinda iš lūpų į lūpas, ir tai – labai malonu. Kiekvienas kolega supranta, kad mūsų darbas nėra rutina, kai reikia ateiti ir atlikti paprastas funkcijas. Į mūsų įmonėje esančius procesus kasdien įsitraukiame ir dalyvaujame visi. Nuolatinė kūryba ir veiklos tobulinimas mums yra įdomiausi galvosūkiai. Taip pat šaunu matyti, kaip nauji komandos nariai atsineša savo unikalią patirtį, naudoja anksčiau sukauptas žinias ir siekia būti geresni negu buvo vakar“, – kalbėjo M. Valkavičius, kuris pats dalyvauja darbuotojų atrankose. 

Pasak įmonės senbuvio, darbuotojai Lietuvoje greitai mokosi ir įrodo savo profesionalumą, todėl tarptautinės kompanijos vadovai yra labai patenkinti. O geriausias pagyrimas – nauji plėtros projektai ir daugiau sveikatos priežiūros produktų, gaminamų Lietuvoje. Galimybę prisidėti prie įmonės vystymosi Lietuvoje M. Valkavičius vadino geriausia profesine patirtimi, kuri viršijo lūkesčius.

„Hollister Incorporated“ kuria, gamina ir platina sveikatos priežiūros produktus ir paslaugas visame pasaulyje. Įmonė turi gamybos ir platinimo padalinius trijuose žemynuose, biurus – daugiau nei 25-iose pasaulio šalyse. „Hollister Lietuva“ dirba daugiau nei 450 darbuotojų, o įmonė tapo 2019-ųjų ir 2020-ųjų m. TOP darbdaviu Lietuvoje. Įmonė ieško darbuotojų skirtingoms pozicijoms: visą informaciją galite rasti https://www.hollister.lt/lt-lt/career.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gi

Gi portretas
Su tuo kolektyvo alia draugiškumu reiktų labai atsargiai reklamuoti. Ir tai galioja visoms įmonėms. Nes tai yra tikra loterija. Ir tam pačiam hollisteryje. Gal administracijoje bendravimas kultūringesnis, bet ten kur darbininkai dirba, tai ojojoj ko būna. Gali patekti taip, kad riaugėsi po to ilgai dar

Gera pozicija

Gera pozicija portretas
operatoriu darbas geras startas....kiek zinau, realiai ten pakuotoju darbas. Moka gal kokiu simtu daugiau, nei kitos gamyklos, bet is zmogeliu jie atsiima simteriopai per kruvina darba.

dirbes 2019m

dirbes 2019m portretas
vieiskas blefas,visi atgal isvaziavo po keliu men.vos tik susidure su lietuvisko menedzmento ipatumais ir arogancija.Jau vien tas faktas kad darbuotoju iesko darbo byrzoj daug ka pasako.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių