Svarbi informacija: Kauno rajone esantys pažintiniai takai taps nerūkymo zonomis

  • Teksto dydis:

Nuo šiol pasivaikščioti vaizdingais gamtos takeliais bus gerokai maloniau. Kauno rajono savivaldybė skelbia, kad jos teritorijoje esantys pažintiniai takai taps nerūkymo zonomis. Tai reiškia, kad rūkaliai turės įkvėpti gaivaus oro gurkšnį, o dūmą traukti atokiau nuo pamėgtų lankytinų vietų.

„Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono taryba papildė vietų pakaunėje sąrašą, kuriose bus draudžiama rūkyti. Į sąrašą įtraukta dešimt naujų vietų, tarp kurių pateko ir pažintiniai takai. Paskelbti šias vietoves nerūkymo zonomis inicijavo Kauno rajono savivaldybės seniūnijos“, – skelbia rajono savivaldybės atstovai.

Ji aiškino, kad siekiama pažintinius takus padaryti dar patrauklesniais, leisti lankytojams įkvėpti čia esančių natūralių kvapų, o ne šalia kito žmogaus traukiančių cigarečių dūmų. Be to, tikimasi, kad šis sprendimas leis sumažinti gamtoje išmetamų nuorūkų skaičių, mat šios atliekos būdavo dažniausiai išmetamos bet kur.

Nerūkymo zonos – tai prevencinė priemonė, skirta parodyti rūkymo žalą mūsų sveikatai ir keisti rūkančiųjų įpročius.

„Nerūkymo zonos – tai prevencinė priemonė, skirta parodyti rūkymo žalą mūsų sveikatai ir keisti rūkančiųjų įpročius, o ne bausti. Siekiame mažinti rūkančiųjų skaičių itin gausiai žmonių lankomose vietose, kad būtų užtikrinama sveikesnė ir saugesnė aplinka“, – paaiškino Kauno rajono savivaldybės gydytojas Dainius Kryžanauskas.

Nerūkymo zonomis paskelbtos šios teritorijos: Pakalniškių, Laumėnų, Žiegždrių, Arlaviškių pažintiniai takai, Dubravos rezervatinė apyrubė (Samylų seniūnija), „Šviesos parkas“ Užliedžių kaime, parkas prie Balio Buračo gimnazijos (Karmėlava), Ramučių parkas, aktyvaus poilsio parko teritorija Bubių kaime, teritorija prie Batniavos seniūnijos administracinio pastato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O jei žolę rūkys? Jį juk naudynga valdžia sako...

Eglė

Eglė portretas
O kas yra nerūkimo? Beraščiai.

Antram

Antram portretas
O kada bus zonos be bobiausybės dvoko?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių