COVID-19 įsisuko į Kauno valstybinio choro kolektyvą: visi choristai – izoliacijoje

Koronavirusas Kaune nestabdo savo apsukų. Susirgo Kauno valstybinio choro choristas. Jis blogai jautėsi jau pirmadienį, bet neturėjo temperatūros, tad jam buvo leista likti repeticijoje.

Kauno valstybinio choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad susirgus kolegai visas choras turėjo saviizoliuotis.

„Vienas choro dainininkas buvo patikrintas, ir rado“, – sakė P. Bingelis. Jis sakė, kad kolega buvo tikrintas todėl, kad blogai pasijuto. Susirgusiojo dukra dirba prekybos centre.

„Pirmadienį jis atėjo pas mus į darbą. Sako, kad jaučiasi nekaip. Pamatavome jo temperatūrą – 36,2 laipsniai. Nusiuntėme jį pasitikrinti“, – pasakojo P. Bingelis. Tyrimas, kaip pasakojo, buvo atliktas antradienį, „greituoju būdu“.

Petras Bingelis/Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

„Šiandien ryte mums pranešė, kad turi virusą“, – teigė choro vadovas.

Pasitikslinome, su keliais choristais susirgęs asmuo pirmadienį, kai buvo užsukęs, kontaktavo. „Jis dirbo chore. Su visais“, – sakė P. Bingelis.

Jis kalbėjo, kad dabar visų laukia 14 dienų saviizoliacija. Taip pat iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų laukia ir kitų nurodymų. Bet kokiu atveju, choro darbas sutrikdytas, o pasirodymai turės būti atšaukti arba nukelti.

„Lekia daug koncertų. Visi labai svarbūs. Visi. Rytoj turėtume koncertuoti Trakuose, po to Vilniuje yra penki „Pikų damos“ spektakliai su „Opera City“...“ – pradėjo skaičiuoti P. Bingelis.

Lekia daug koncertų. Visi labai svarbūs. Visi.

Dėl savo sveikatos ir koronaviruso grėsmės jis sakė esantis ramus. „Mes viską priimame ramiai. Panikuodami nieko nepasieksim. Reikia reaguoti ramiai ir tvarkyti iškilusius klausimus“, – dėstė choro vadovas.

Vis tik dvi izoliacijos savaitės netaps poilsiu. Bus rengiamos nuotolinės repeticijos.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad praėjusią parą patvirtinta dešimt naujų koronaviruso atvejų ir viena mirtis.

Trečiadienio duomenimis, Lietuvoje iki šiol patvirtinti 2147 koronaviruso atvejai, šiuo metu tebeserga 403 asmenys, pasveiko – 1650.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurate

Jurate portretas
Ten chore tikriausia vadovauja grupiu hormeisteriai, ar per savo meniskas fantazijas ir pasiputima negalejo isiklausyti pastebeti ?

yja

yja portretas
tai ko tas žmogelis dar trenkėsi kažkur, jei blogai jautiesi. Įdomu kiek dar pakeliui sutiktų žmonių apdovanojo liga

tam ir

tam ir portretas
tai tie jūsų "turtingieji" pensininkai ir vaikšto su purvinom ir kt kaukėm, nes tokie turtingi, kad net pinigų neturi kaukei isigyt. Pasirinkimas: kaukė už eurą ar duonos puskepalis už 0.89 euro. Nugali 100% duonos puskepalis
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių