Sunkiai suvokiamo skandalo sūkuryje atsidūręs N. Mikelionis pasitraukė iš pareigų: ar nepaskubėjo?

Buvęs Greitosios medicinos pagalbos tarnybos generalinis direktorius Nerijus Mikelionis nuo rytojaus – bedarbis. Nors lig šiol Kauno policijos pradėtame ikiteisminiame po kol kas sunkiai suvokiamų nemažą ažiotažą sukėlusių įvykių Aleksoto „Maximoje“, kuomet buvo vienos užsienyje gyvenamąją vietą deklaravusios moters apkaltintas filmavimu mobiliuoju telefonu jai po sijonu, nėra apklaustas.

Garbingas sprendimas

„Labai ilgai svarsčiau, prieš priimdamas šį sprendimą. O jį priėmiau, nes nenoriu, kad mano problemos būtų siejamos su greitosios medicinos pagalbos tarnyba, kuriai atidaviau beveik 20 metų. Nenoriu, kad ši tarnyba būtų siejama su šiuo nesusipratimu, nes labai myliu ir gerbiu ten dirbančius žmones“, – šiandien atsisveikinęs su kolektyvu portalui kauno.diena.lt teigė N. Mikelionis.

Šiandien jis grįžo į darbą po atostogų. Ir tai buvo paskutinė jo darbo diena.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, pareiškimą trauktis iš pareigų 52-ejų metų N. Mikelionis parašė paskutinėmis atostogų dienomis – po pirmadienį po pietų įvykusio pokalbio su sveikatos apsaugos ministru Aurimu Pečkausku.

„Jokio spaudimo ar reikalavimų per priėmimą pas ministrą nebuvo. Tai buvo mano asmeninis sprendimas“, – dar kartą akcentavo N. Mikelionis.

Nerijus Mikelionis (E. Ovčarenko/BNS nuotr.)

Gauta išvada netenkino

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, Kauno teisėsaugininkai šią savaitę gavo specialistų, kurių prašyta ištirti N. Mikeliono telefono numerį, išvadą.

Tačiau, panašu, kad ši buvo pateikta, tik atsakant į jų spaudimą paskubėti.

Teisėsaugininkus taip pat galima suprasti, nes, kaip jau užsiminta, yra kilęs neeilinis rezonansas.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, gauta išvada teisėsaugininkų netenkina, nes pagal ją ir toliau neaišku, kokiu statusu apklausti N. Mikelionį – įtariamojo, specialaus liudytojo, t.y. asmens, duodančio parodymus apie galimai paties padarytą nusikaltimą, ar tiesiog liudytoju, rengiantis pradėtą ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Be to, N. Mikelionio apklausa vėl atidėta neribotam laikui, nes išvados autoriams suformuluotos naujos užduotys.

Nenoriu, kad mano problemos būtų siejamos su greitosios medicinos pagalbos tarnyba, kuriai atidaviau beveik 20 metų.

Policijai įtarimas kilo

Kaip jau rašyta, ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, kuriame N. Mikelionis lig šiol neapklaustas, buvo pradėtas po birželio 30-osios popietės įvykių minėtame prekybos centre.

Jo pagrindu tapo jau minėtos gyvenamąją vietą užsienyje deklaravusios ketvirtą dešimtį bebaigiančios moters pareiškimas policijai bei šio prekybos centro vaizdo kamerų įrašai. O sprendimą pradėti šį ikiteisminį tyrimą Kauno policija priėmė anksčiau negu po dešimties dienų, įstatymų duotų įvykio aplinkybių patikslinimui.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, minėtai moteriai, apsipirkinėjant tą popietę Aleksoto „Maximoje“, jai įtarimą sukėlė, kad N. Mikelionis ne kartą prisilietė savo pirkinių krepšiu jai prie kojos. Abiem atvejais ji apžiūrinėjo aukštesnes prekių lentynas, o N. Mikelionį esą domino žemiausių lentynų turinys. Prekybos centro įrašai rodo, kad panašioje situacijoje jis tą popietę buvo atsidūręs su mažiausiai penkiomis moteriškos lyties pirkėjomis. Tiesa, nė vienu iš užfiksuotų atveju N. Mikelionis nieko iš apžiūrėtų apatinių lentynų į savo pirkinių krepšį neįsidėjo.

Užsienio šešėlis

Kitoms tokiose pačiose situacijose su N. Mikelioniu atsidūrusios moterims jo elgesys neužkliuvo arba jos šio nesureikšmino, o minėta penktoji, pirmą kartą jos koją palietus N. Mikelionio krepšiui, net šio atsiprašė, nes manė, kad ir pati buvo kalta dėl judviejų kontakto. Tačiau tai pasikartojus, ji teigia pamačiusi N. Mikelionio krepšyje, palietusiame jos koją, telefoną. Ir supratusi, kad jis greičiausiai filmuoja jai po sijonu.

Neatmetama, kad tokių istorijų ši moteris galėjo būti girdėjusi užsienyje, kuriame yra deklaravus gyvenamąją vietą.

Padarius minėtą išvadą, ji, nieko nesakius įtariamajam, nuėjo ieškoti parduotuvės apsaugos. Pagalbos į policijos pareigūnus buvo kreiptasi, tik peržiūrėjus su apsaugininkais įrašus ir konstatavus, kad panaši situacija buvo ir su kitomis moterimis. Ir tada N. Mikelionis, esą apžiūrinėdamas apatines lentynas, arba pastatydavo savo pirkinių krepšį šalia jų, arba laikydavo jį rankoje įtartinai arti tų moterų kojų.

Viskas – specialistų rankose

Specialiai kviesti N. Mikelioniui policijos neprireikė – pareigūnai tuo metu buvo atvykę į šį prekybos centrą dėl vieno galimai jame apsivogusio asmens.

Pareigūnams paėmus iš N. Mikelionio telefoną, šis buvo užrakintas. O pasiteiravus dėl galimo filmavimo šiuo telefonu, jo savininkas teigė, kad tai – kažkoks nesusipratimas.

Visus taškus ant „i“ turi sudėti specialistų išvada, ką jie rado N. Mikelionio telefone. Teisėsaugininkai prašė jų atsakyti, ar nėra N. Mikelionio telefone ir ankstesnių panašių įrašų, kokius minėta moteris kaltina jį darius tą birželio popietę Aleksoto „Maximoje“. O taip pat, ar nespėta kažko iš šio telefono ištrinti, bei gal galima tai atkurti.

Už neteisėtą informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) duomenimis, N. Mikelioniui pasitraukus iš pareigų, tarnybai laikinai vadovaus Ilona Kajokaitė. Kaip praneša SAM, GMPT vadovo kadencija turėjo baigtis po kelių mėnesių, todėl artimu metu planuojama organizuoti konkursą šioms pareigoms užimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inga

Inga portretas
Nemačiau jo jau daug metų,bet niekas neįtikins kad taip galėjo pasielgti šis žmogus.turbūt net ir arkliui aišku kad tai susidorojimas.Kam to reikia?Nagi greit pamatysim kas jį pakeis-:) kai niekaip nepavyksta krimstelti, tai sukuriamos penktos klasės mokinukų lygio istorijos. Tik va, tamsi tauta jomis netiki....Sėkmės, Nerijau. Viskas grįžta bumerangu, todėl tikiu kad tavo atveju taip ir atsitiks.Gyvenimas vienaip ar kitaip nubaus visos šitos šarados organizatorius. O tau-stiprybės. Žmonės tave palaiko, myli ir supranta...

Keistas kaltinimas

Keistas kaltinimas  portretas
Moteriai pasirodė,kad jis “GREIČIAUSIAI jai filmuoja po sijonu”. Tai kaip čia buvo ar filmavo ar tik jai pasirode? Žmogus neteko pareigų dėl kažkokios durmos bobos haliucinacijų.O iš tikruju tai ar ją policija apklausė? Ar ji patvirtino tai?

Erika

Erika  portretas
Apgailėtinas susidorojimas. Taip sudoroti žmogų. Puikus vadovas.
VISI KOMENTARAI 91

Galerijos

Daugiau straipsnių