Sujudo tikintieji: Laisvės alėjoje LGBT eiseną lydės maldos už skaistybę

Leidimo eitynėms negavę „Kaunas Pride“ rengėjai jas vis tiek rengs, tačiau juos planuoja pasitikti eisenos ir LGBT bendruomenės nepalaikantys tikintieji.

Eisena vis tiek bus

Viena eisenos rengėjų – Viktorija Kolbešnikova portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad eisena vis tiek bus organizuojama, nors dar neįsiteisėjo suderinti eisenos maršrutą Kauno miesto savivaldybę įpareigojantis teismo sprendimas. Jį savivaldybė apskundė.

Nepaisant to, planuojama, kad LGBT eisenos dalyviai šeštadienį 12 val. renkasi prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, kur pradedama formuoti kolona, pajudėsianti 13 val. ir po eisenos Laisvės alėja grįš į Nepriklausomybės aikštę.

Viktorija Kolbešnikova/Justinos Lasauskaitės nuotr.

11 val. prie šios bažnyčios buvo planuojama masinė malda, kurią iniciavo feisbuko „Katalikų Tradicijos“ bendruomenės atstovai. Negavus leidimo, „Atsilyginimo Rožančius dėl homoseksualizmo propagavimo“ perkeltas į Maironio g. ir Laisvės al. sankryžą.

Dėl leidimo susiburti ir melstis šioje vietoje Kauno miesto savivaldybė svarstys rytoj, portalą kauno.diena.lt informavo savivaldybės atstovas Arnoldas Bukelis.

„Iš pradžių ketinome melstis prie Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios, paskelbėme apie tai informaciją, tačiau vėliau savivaldybė nedavė leidimo rinktis prie Soboro, nes ten leidimo jau prašė „Kaunas Pride“ eitynių organizatoriai. Todėl padavėme prašymą melstis ties Maironio g. ir Laisvės al. sankryža. Kol kas atsakymo dar negavome. Teksto skelbime pakeisti feisbukas neleidžia, todėl pakeitėme tik antraštę“, – portalui kauno.diena.lt komentavo masinės maldos organizatoriai, kai atkreipėme dėmesį, kad prie renginio nurodomos dvi vietos.

Ar renginys vyks ir tuo atveju, jeigu nebus gautas leidimas, „Katalikų Tradicijos“ atstovai sakė nežiną. Planuojama, kad į maldą  susirinktų apie 30 organizatorių, o kiek prisijungs pašaliečių - sunku pasakyti.  

Melsis už skaistybę, dorą ir žmones

Ko siekia „Atsilyginimo Rožančius dėl homoseksualizmo propagavimo“ rengėjai?

„Rugsėjo 4 dieną Kauno Laisvės alėjoje organizuojamų eitynių dalyvių reikalavimai viešai deklaruojami: tai lytinis švietimas Lietuvos mokyklose, nevaržomo lyties keitimo įteisinimas, „transseksualų teisės“, homoseksualizmo kaip žalingos informacijos išbraukimas iš Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymo korekcija. Galiausiai, reikalaujama ir teisės į vienalytes santuokas ir įvaikinimą. Teigdami, kad žmogus pats renkasi savo lyties tapatumą nepriklausomai nuo biologinės lyties, eitynių dalyviai mėgina visiškai pakirsti klasikinę žmogaus sampratą ir prigimtį. Šie dalykai brukami pasitelkus melą apie kovą už „naujas“ ir „pažangias“ idėjas, nuslepiant, kad žmogaus prigimtyje niekas iš esmės pasikeisti negali, kaip ir iš jos kylančioje prigimtinėje šeimoje.

Matome, kad daugybė katalikų su liūdesiu jau eilę metų stebi tokias eitynes, bet jaučiasi bejėgiai, tarsi neturėtų jokios įtakos tam, kas vyksta jų valstybėje, ir nėra tikri, kaip tam pasipriešinti. Daug kur paplitusi apatija ir mintis, kad pasipriešinti nebepavyks, kad tik laiko klausimas, kol šios negerovės įsitvirtins ir mūsų valstybėje. Todėl kviečiame šiuometinių pirmą kartą Kaune vykstančių eitynių metu susirinkti prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios ir kartu melstis bei giedoti, siekiant atsilyginti Dievui už viešą nuodėmės demonstravimą „Kaunas Pride“ eitynių metu“, – feisbuke rašo „Atsilyginimo Rožančius dėl homoseksualizmo propagavimo“ organizatoriai.

Lietuva – katalikiška šalis ir mums nepriimtinas palaidas elgesys.

Jie visus norinčius kviečia ateiti pasimelsti, „norint atlyginti Dievui už nepriimtiną šeimai ir santuokai idėjų skleidimą „Kaunas Pride“ eitynių metu“, parodyti, kad „Lietuva – katalikiška šalis ir mums nepriimtinas palaidas elgesys“. Taip pat bus meldžiamasi už Lietuvos žmones ir ypač už jaunimą („kad visuomet siektume skaistumo ir kitų dorybių“), už Lietuvą – „kad ji visuomet išliktų katalikiška šalis“.

Akcentuojama, kad maldos dalyviai elgtųsi ramiai, kad atvyktų be plakatų, be šūkių.

Perkeltas vaikų renginys

„Turime teismo sprendimą, nors ir neįsiteisėjusį, ir juo vadovaujamės“, – argumentavo V. Kolbešnikova.

Teisme Kauno savivaldybės atstovai kaip vieną argumentą, kodėl negalima tokia eisena Laisvės alėja, nurodė, kad ši promenada oficialiai yra dar nebaigta tvarkyti. Dar vienas staiga ištrauktas koziris – vaikų ir šeimų renginys, planuotas tą pačią dieną taip pat Laisvės alėjoje.

Vakar paaiškėjo, kad vaikų būrelių ir užimtumo mugė „Pasirink“ su plačia programa vis tik perkelta prie Kauno pilies. Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų, organizuojančių šį renginį, direktorės pavaduotoja Ingrida Visockienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad nuspręsta nerizikuoti dubliuotis su eisena ir pateiktas prašymas pakeisti šventės vietą.

Teisme pasisakė ir policijos atstovai, kad jie nepritaria eisenai, nes bus labai sunku užtikrinti eisenos dalyvių ir vietinių gyventojų saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad tą lbgt ištvirkėlių bandos vadeivas reikia deportuoti,juk tai vien rusiškos pavardės.O valdžioje yra pakankamai užtarėjų ir čia aiškūs jų tikslai.Lauk visus iš eilės kurie nuodija mūsų jaunimą.

Kokia

Kokia  portretas
Teise, ta Kolesnikova ir Simonko , turi Lietuvoj kelti tokias suirutes.Tegu savo tevynej viespatauja

Ona

Ona portretas
Kokias smegenėles reikia turėti, kad afišuoti tai, kas yra nuo senų senovės buvo smerktina!
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių