Per šturmą sulaikyti Garliavos aktyvistai: mes teisiami už nieką

Pirmadienį Kauno apylinkės teisme buvo toliau nagrinėjamos septynių vadinamųjų Klonio gatvės gynėjų bylos. Du aktyvistai kaltais dėl administracinės teisės pažeidimų pripažinti dar birželį. Jie kartu su kitais 30 žmonių buvo sulaikyti pernai gegužės 17- ąją, pareigūnams vykdant teismo sprendimą perduoti Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą motinai.

Ėjo vienas po kito

Šiandien vienas po kito prieš teismą stojo Evelina Paltanavičiūtė-Matjošaitienė, Juozas Vaikšnoras, Violeta Milevičienė, Gracijus Lapinskas, Dainius Stonys, Dalija Bulotienė ir Raimundas Čiegis.

Jie kaltinami nevykdę teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų. Už tai gresia 300-500 litų bauda.

Teisininke dirbanti E. Paltanavičienė-Matjošaitienė portalui kaunodiena.lt teigė mananti, jog vis dėlto bus išteisinta.

„Visų pirma, nepadariau jokio teisės pažeidimo, kad man būtų buvę galima išsakyti reikalavimus“, – kalbėjo moteris. Ji kaltinama tuo, jog laikėsi už turėklo, kai pareigūnai bandė ją nuvesti toliau nuo Kedžių namo.

E. Paltanavičienė-Matjošaitienė teisme sakė ne viską iš to ryto įvykių atsimenanti, todėl negalėjo pasakyti, ar už turėklų laikėsi sąmoningai, ar blogai pasijutusi, kai gavo ašarinių dujų. Ji kalbėjo nesuprantanti, kodėl buvo vejama nuo namo, jeigu nestovėjo antstolės kelyje – ši jau buvo nusigavusi iki durų.

Kaltę neigė ir 66 metų matematikos ir fizikos mokytojas J. Vaikšnoras. Jis žurnalistams sakė išvis nežinąs, kodėl yra teisiamas. „Už nieką“, – teigė kaunietis.

Susirinko pusšimtis aktyvistų

Į teismą susirinko daugiau kaip keturiasdešimt Garliavos aktyvistų, kai kurie jų į posėdžių salę net netilpo. Tarp posėdžių stebėtojų buvo ir Seimo narys Naglis Puteikis.

Jam buvo sunku nekomentuoti, nerodyti nepasitenkinimo tuo, kaip vyksta posėdis, jog visai salei nerodoma vaizdo medžiaga, kuria remdamasis prokuroras ir pateikė kaltinimus.

Teisėjo kelis kartus paprašytas palikti salę, N. Puteikis prašė, jog jį išvesdintų pareigūnai. Galų gale jis sutiko likti tik stebėtoju. „Cirkas!” – patyliukais piktinosi parlamentaras.

„Žmonės Garliavoje atliko pilietinę pareigą”, – kalbėjo teisiamųjų palaikyti atėjęs dailininkas Rimantas Radišauskas. Jis pats – irgi vienas kaltinamųjų dėl elgesio tą rytą. Menininko bylos artimiausias posėdis numatytas rugpjūčio 7 dieną.

Nuteistas 86 metų pensininkas

Vienas nuteistųjų – 86 metų Antanas Tamulis. Kauno rajone, Gailiušių kaime gyvenančiam pensininkui skirtas įspėjimas.

„Šį teismo sprendimą ketinu skųsti. Mano sveikata jau silpna, bet kovosiu iki galo, nepasiduosiu. Buvau kaltinamas tuo, kad su vėliavos kotu kažkam iš pareigūnų norėjau užduoti. Bet to tikrai nebuvo. Mane nubaudė už nieką”, – įsitikinęs vyras.

Jis pasakojo Kedžių namus saugojęs rankose laikydamas Lietuvos tūkstantmečio jubiliejui pasigamintą vėliavą ir niekam netrukdęs.

A. Tamulis išgarsėjo tuo, kad savo plačiose valdose yra įsteigęs Lietuvos Karalystę.

Kitas nuteistasis – Jonas Jasinskas – pripažino padaręs pažeidimą, jam paskirta 300 litų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dunojus

dunojus portretas
Apie esama teisinguma ir demokratija Lietuvoje aisku,ivykis Garliavoje pavirtina,kad sioje salyje nera nei tinsingumo,nei morales ,nei demokratijos.Nepaisoma LR konstitucijos ir jos istatymai ...

TEMIDA

TEMIDA portretas
siandien Lietuvos valstybeje teisiami ne nusikalteliai bet aukos

Nu

Nu portretas
Pyyy.de.rai nerimsta, parazitai.
VISI KOMENTARAI 121

Galerijos

Daugiau straipsnių