Sprendimas: Šilainių turgavietėje pirkti mėsą su nuolaida siūlęs A. Mačiulaitis papirkinėjo rinkėjus

Kauno Šilainių rinkimų apygardos komisija pripažino, kad turgavietėje sumaištį kėlęs bei nuolaidas mėsai siūlęs ūkininkas Algirdas Mačiulaitis tokiu būdu papirkinėjo rinkėjus. Pranešama, kad A. Mačiulaitis rinko parašus, siekdamas dalyvauti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Šilainių rinkimų apygardos komisija, kuriai buvo perduota pareiga nagrinėti skundus dėl šioje apygardoje kandidatuojančio asmens, penktadienį priėmė sprendimą pripažinti, kad šis kandidatas papirkinėjo rinkėjus, siūlydamas jiems įsigyti mėsos produktų su didele nuolaida mainais už rinkėjų parašus“, – Eltai perduotame komentare teigė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

VRK duomenimis, Kauno Šilainių turgavietėje savo kandidatūrą Seimo rinkimuose išsikėlęs A. Mačiulaitis siūlydavo dideles nuolaidas mėsos gaminiams, tačiau mainais ragindavo apsipirkti ateinančius žmones turėti su savimi asmens dokumentą.

Praėjusią savaitę viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad Seimo nariu norintis tapti ūkininkas kauniečiams kilogramą lašinių siūlė įsigyti už eurą. Apie šias nuolaidas kandidatas dalinosi ir savo feisbuke.

„Lašiniai po 1 eurą. Iki 17.30 val. Šilainių turguje. Turėti pasą arba kortelę“, – skelbta viename iš įrašų.

Dėl A. Mačiulaičio rengiamų šou bei su nuolaida pardavinėjamos mėsos VRK praėjusią savaitę sulaukė daugybės pranešimų. Komisijos teigimu, žmonės buvo sunerimę ir siekė išsiaiškinti, ar tokiu būdu vienmandatėje Šilainių rinkimų apygardoje siekiantis kandidatuoti vyras nesiekė nusipirkti rinkėjų palaikymo.

Nors portalui „Kas vyksta Kaune“ pats kandidatas yra teigęs, jog tikisi praeiti į antrąjį rinkimų turą, visgi, VRK praėjusią savaitę suskaičiavus kandidatų surinktus parašus, paaiškėjo, kad A. Mačiulaitis nesurinko būtinų 1 tūkst. jo kandidatūrą rinkimuose remiančių parašų ir Seimo rinkimuose dalyvauti bet kuriuo atveju negalės.

Vienmandatėje rinkimų apygardoje save išsikėlęs kandidatas į Seimo narius turi surinkti ne mažiau kaip tūkstantį rinkimų apygardos rinkėjų parašų. Rinkėjų parašus politinės kampanijos dalyviai galėjo rinkti iki rugpjūčio 29-osios vakaro.

2023 metais A. Mačiulaitis kandidatavo į Kauno savivaldybės tarybą. Kandidato anketoje VRK interneto svetainėje rašoma, jog asmuo buvo keturis kartus teistas, o visi įvykdyti nusikaltimai – tyčiniai. Tarp įvykdytų nusikaltimų ir vagystė, fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kažkoks

kažkoks portretas
Aferistas

sssr mirsta kamputije

sssr mirsta kamputije portretas
o tai pasiulisims susiaudima dalins medalius?

Hiwe

Hiwe portretas
Kiek pavogė koncervai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių