A. Smetonos klubas sieks grąžinti prezidento palaikus į Lietuvą

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Istorinėje prezidentūroje Kaune įsteigtas Antano Smetonos klubas.

Apie prezidento A. Smetonos (1874 –1944) svarbą šiuolaikiniame Lietuvos gyvenime kalbėjo klubo steigėjai – prof. Alvydas Butkus (VDU), prof. Aleksandras Vitkus (LSMU),  ats. plk. Zenonas Vegelevičius.

Prezidento A. Smetonos brolio Motiejaus vaikaitė Sigutė Smetonaitė-Petrauskienė sveikino iniciatyvą kurti klubą ir dalijosi mintimis apie galimybę pervežti prezidento palaikus iš JAV į Lietuvą.

Kauno Antano Smetonos gimnazijos direktorė Violeta Balčiūnienė kvietė aplankyti prezidento Antano Smetonos mokyklos muziejų, o klubo steigimo iniciatorius doc. Raimundas Kaminskas (LSMU), padėkojęs susirinkimo dalyviams, pakvietė pasirašyti A. Smetonos klubo steigimo deklaraciją.

Klubas sieks inicijuoti tinkamą prezidento A. Smetonos atminimo įamžinimą ir jo palaikų grąžinimą į Lietuvą, rinks istorinę, etnografinę medžiagą apie A. Smetoną, skleis žinias apie jo kūrybinį palikimą, kartu su įvairiais mokslo profesionalais organizuos viešas diskusijas, seminarus, konferencijas apie prezidento gyvenimą ir kūrybą.

Lietuvai 1918–1920 ir 1926–1940 m. vadovavusio A.Smetonos palaikai palaidoti JAV, Ohajo valstijos Čerdono miestelio kapinėse.

2014 metais sukaks 140 metų nuo prezidento A. Smetonos gimimo ir 70 metų nuo jo žūties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viktoras

viktoras portretas
ir pastatyti paminkla jam KAI JIS PASIRAITOJAS KELNES BEGA PER UPELI PALIKES LIETUVA,,,, KAIP SAKOMA ISNESE KAILY SVEIKA. BUTINAI REIKIA TOKIO PAMINKLO. IR LIETUVOS KARIUOMENEI PAMINKLA KAD NEIVIENO ŠUVIO NEPADARE, NORS VALSTYBE GERAS ALGAS MOKEJO IR KARININKU RAMOVES STATE, TFU ANT JUSU NACIONALISNINIAI PUSDURNIAI...

viktorui

viktorui portretas
okupantu liekana, pasiraitok kelnes ir mauk i putinlanda.

Bolševikas

Bolševikas portretas
O kada auksą grąžins...?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių