Seniausias Lietuvoje zoologijos sodas pradeda vasaros sezoną

Sekmadienio vidurdienį Lietuvos zoologijos sode, pernai vasarą atšventusiame 80-ąjį gimtadienį, rengiama vasaros sezono atidarymo šventė.

Zoologo, keliautojo, rašytojo prof. Tado Ivanausko iniciatyva įkurtas sodas į šventę kviečia žadėdamas daugybę linksmybių - muzikos, šokių, viktorinų, žinoma, ir dovanų.

„Jūsų lauks teatralizuotas knygos „Ūkė Pūkė grįžta namo“ pristatymas ir pamokymai, kaip elgtis pasiklydus. Po teatralizuoto pristatymo ir edukacijos turėsite galimybę ne tik susipažinti su Ūkės Pūkės lėlių teatru, bet ir kartu vaidinti bei nusifotografuoti. O kaip pavasaris be sporto? Ant scenos jūsų lauks ir zumbos judesių pamokys trenerė Aistė. Pamankštinti siūlysime ne tik raumenis, bet ir smegenis. Tik įėję pro vartus lankytojai gaus balinio vėžlio Jono „Gyvūnų mylėtojo atmintinę“, kurią užpildę ir pateikę, gaus dovanėlę. Su paukščiais, gyvenančiais šalia mūsų, supažindins Lietuvos ornitologų draugija. Apie tai, kokius kiaušinius galima rasti ne tik gamtoje, bet ir zoologijos sode, kam naudojami mediniai kiaušiniai ir kitus įdomius faktus pasakos zoologijos sodo edukologė“, - vardina organizatoriai.

Zoologijos sodo vasaros sezono pradžios šventinėje programoje numato dalyvauti ir Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodas, pasirengęs šventės dalyvius supažindinti su įvairių augalų kvapų įvairove. „Mokslo kavinėje“ norintys galės dekoruoti ekologiškus, iš druskos-miltų tešlos pagamintus žaislus.

Kažkam gal labiau seksis orientacinėse varžybose „Auksinių kiaušinių medžioklė“ įveikti įvairias užduotis, o kitiems įdomesnis gal bus edukacinis žaidimas „Paukščių migracija“, kuris leis pakeliauti po žemynus ir susipažinti, su kokiomis problemomis susiduria paukščiai, keliaudami žiemoti į šiltus kraštus. Na ir žinoma, kaip be įdomiųjų zoologijos sodo gyvūnų pristatymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dangirai

Dangirai portretas
O prie ko cia milijonieriai? Normaliai sutvarkyti zoologijos soda reiketu ne vieno ir ne keliu milijonu euru. Cia yra nacionalinis zoosodas ir juo turi rupintis salies valdzia. Turi buti skiriamos lesos is biudzeto,kad sodas butu tikrai sutvarkytas. O milijonieriai, jeigu ir paaukos kelis tukstancius, tai sodo neilgelbes,na,nebent gyvuneliams daugiau maisto butu galima nupirkti. Nerasinekite nesamoniu. Geriau valdziai vis priminkite,kad sitas sodas nacionalinis ir kas privalo juo rupintis. Butu gerai,kad juo rupintis padetu gerb. Meras, gal tada ledai ir pajudetu. Seniai laikas sita soda sutvarkyti is pagrindu!

Yra

Yra portretas
geda turet miesto centre, unikalioje vietoje toki balagana. kaip pastate ji pries 80 metu, taip jis susenes ,subuves ir stovi, nors galetu buti gan neblogu edukacijos ir poilsio objektu.

Dumčius

Dumčius portretas
Naujas direktorius kalbėjo, kad remontuos perstatys, bet kalbos taip ir liko kalbomis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių