Senamiestyje problemos nesibaigia: vairuotojams taisyklės – nė motais?

  • Teksto dydis:

Bėdos Kauno senamiestyje veja viena kitą. Vieni kauniečiai plūstasi dėl gatvelėmis vėliu paros metu lakstančių automobilių bei motociklų, kiti fiksuoja transporto priemonių statymo pažeidimus. Susidaro įspūdis, kad šioje miesto dalyje Kelių eismo taisyklės (KET) vairuotojams negalioja.

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė pasipiktinusių kauniečių laiškas. Jų atsiųstose nuotraukose kone paeiliui išsirikiavę KET pažeidėjai. Vieni iš jų nesibodi statyti savo automobilių prie pat pastarąjį veiksmą draudžiančių ženklų. Kiti kone išradinėja asmenines parkavimosi taisykles.

„Patikrinome gandą Kauno senamiestyje – iš serijos: stovėti draudžiama. Juokingiausia, kad pro šalį važiavo pareigūnai. Bet, matyt, buvo akli“, – kritiką žeria skaitytojai.

Skaitytojo nuotr.

Apie susiklosčiusią situaciją informuota Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė, sakė, jog pareigūnai nuolatos patruliuoja keliuose, siekdami ne tik užtikrinti eismo saugumą, bet ir nustatyti bei užkardyti vairuotojų daromus KET pažeidimus.

Kaip jau minėta anksčiau, prie eismo tvarkos užtikrinimo Kauno mieste taip pat prisideda Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius.

Pašnekovė pripažino, kad vienas iš dažniausių vairuotojų pažeidimų –automobilių statymas, kur tai daryti yra draudžiama bei įvažiavimas ten, kur tai taip pat draudžia kelio ženklai.

„Senamiestyje dažniausiai fiksuojami kelio ženklų nesilaikymo taisyklių pažeidimai“, – pridūrė ji. Pasak J. Kazragytės, KET numato, kad sustoti ir stovėti draudžiama ten, kur sustojusi transporto priemonė užstotų kitiems vairuotojams šviesoforo signalus ar kelio ženklus, trukdytų įvažiuoti ar išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės, garažo, kiemo ar kitos teritorijos, trukdytų įlipti į kitą transporto priemonę arba kitaip kliudytų transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui.

„Vairuotojams už tai taikoma administracinė atsakomybė – už kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų nesilaikymą gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų“, – akcentavo policijos atstovė.

Pareigūnai primena, kad visuomet pastebėjus KET pažeidimą, apie jį galima informuoti naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt, nurodant pažeidimo laiką, adresą bei pateikiant vaizdinę informaciją. Taip pat visuomet apie bet kokį pastebėtą teisės pažeidimą galima informuoti skubios pagalbos telefonu 112.


Šiame straipsnyje: senamiestisKauno senamistisKETKelių eismo taisyklių pažeidimaikelio ženklų nepaisymasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Sukurta peticija, prasau paikyti

B.B.d.

B.B.d. portretas
Ka , Policija neygali ??? ...nemoka is principo bauduot piktybiniu pizonu , ka jiems zenklai negalioja ? Jie gal demesio stokoja ar gal perlaikyt teises tokiems reiketu ....Kai nekenciu tokiu " ponu " :-(

Be kontroles

Be kontroles portretas
Senamiestis viena labiausiai lankomu miesto vietu, cia ypac turetu butu priziurima viesoji tvarka. Deja sis rajonas manau labiausiai apleistas pareigunu. N metu stato kas kaip nori, vaziuoja tai kaip nori. Zenklu cia nepaisoma apsoliuciai. O didziausia nekultura rodo prabangiu auto viaruotojai. Braunasi masinomis i privacius kiemus ir grasina susidorot uz padaryta pastaba. Kada mere darysi sprendimus?!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių