Iš šeimos atimtų vaikučių močiutė: čia visur melas!

Socialinių paslaugų centro, kuriame šiuo metu vyksta atsakingų už vaiko teisių apgynimą tarnybų posėdis, Laimutė Venslovaitienė - iš kauniečių šeimos paimtų vaikų močiutė - verkdama žurnalistams kalbėjo apie baisią skriaudą. Jos aiškinimu, dukra ir žentas nenorėjo močiutės jaudinti baisia žinia, kad iš šeimos atimti vaikai ir jai nieko nesakė.

„20 metų be vaikų, draugiškai ir sutartinai gyvenę sutuoktiniai labai džiaugėsi savo gimusiais pametinukais ir sunkiai juos augino. Mergaitė gimė vos 700 gramų svorio ir mano Eglė, vyro padedama, ją išsūpavo, užaugino, o dabar šitoks smūgis suduotas visų pirmiausia vaikams ir mums visiems. Kai per žiniasklaidą sužinojau, kad vaikai atimti, atėjau į tarnybą ir sakiau: sutinku globoti. Esu dirbusi vaikų darželiuose 20 metų, vaikų psichologiją gerai išmanau, įsivaizduoju, koks siaubas jiems pakliuvus pas svetimus žmones. O dabar melagiai sako, kad aš atsisakiau būti savo anūkų globėja. Nors patys matė visus dokumentus ir psichiatrų pažymą, jog man galima patikėti vaikus. Aš nesuprantu, kas čia darosi, kas nutylima, kodėl vos ne recidyvistais paversta padori šeima. Kodėl niekas neatėjo pas kaimynus pasiklausti, kaip vaikai auginami, o iš karto puolė plėšti juos iš namų,“ – sakė močiutė L. Venslovaitienė.

Ji sutinka, kad „įstatymų reikia laikytis, ir jeigu už pliaukštelėjimą vaikui mama Eglė nusipelnė kažkokios nuobaudos, ją ir galima skirti, tačiau be jokio teismo sprendimo dvi paras laikyti be maisto nuo mažų vaikų atplėštą moterį už grotų - pasityčiojimas iš teismingumo“, – pabrėžė močiutė.

Daugiau nei pusšimtis žmonių Kauno senamiestyje, prieš socialiniais kauniečių reikalais besirūpinančių dviejų Kauno miesto savivaldybės skyrių pastato duris, trečiadienio popietę surengė protesto akciją, primena ELTA.

Aš mačiau, kaip tas įvyko – draskė, plėšė vaikelį, kuris rankutėmis apsikabinęs tėvo kaklą visu balsu verkė.

„Apginsime šeimą – išsaugosim Lietuvą“, „Ne iš tėvų vaikai atimami, o tėvai iš vaikų“, „Žmonės nesusikalba su valdžia, valdžia nenori klausytis žmonių“, – tokie ir panašūs šūkiai surašyti plakatuose, kuriuos laiko protestuojantys kauniečiai. Tarp akcijos dalyvių – nemažai žmonių, pažįstančių šeimą, iš kurios rugsėjo pabaigoje atimti du mažamečiai vaikai.

„Aš mačiau, kaip tas įvyko – draskė, plėšė vaikelį, kuris rankutėmis apsikabinęs tėvo kaklą visu balsu verkė“, – sakė žurnalistams atsitiktine įvykio liudininke tapusi kaunietė Laimutė Šostauskienė. „O aš labai gerai pažįstu šeimą, ir galiu pasakyti, kad tai – ideali šeima. Jų mažytė gimė nesveika, puoselėjo, augino, dabar atima, kartu su dar mažesniu broliuku. Padaryta žala yra žymiai didesnė nei galima įsivaizduoti“, – kalbėjo nepristačiusi kita kaunietė.

Iš pastato, kuriame sprendžiamas laikiniems globėjams atiduotų vaikų likimas, išėjęs Seimo narys Naglis Puteikis gatvėje susirinkusiems paaiškino, kad posėdyje leista dalyvauti abiem vaikų tėvams, advokatui Sauliui Dambrauskui, tačiau Seimo narį Mindaugą Puidoką išstūmė iš kabineto. Kokiu pagrindu – niekas nesakė. M.Puidokas į Seimą išrinktas Kaune ir būtent toje rinkimų apygardoje, kurioje gyvena nukentėjusi šeima.

„Manau, tokiu būdu aukščiausi vadovai dangsto neteisėtą vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojų elgesį, slėpdami tiesą ir nuo parlamentarų, ir nuo visuomenės. O laikinoji Kauno vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė netgi sakė: kol man politikai nelieps – tol aš tos moters neatsiprašysiu“, – sakė N.Puteikis.

ELTA primena, kad laikinoji tarnybos vadovė Daiva Porutienė buvo apkaltinusi smurtavimu įtariamą vaikų mamą Eglę įvykio metu buvus neblaivia. Tačiau policija, patikrinusi blaivumą, tokį pasakymą paneigė.

Protesto akcijos dalyviai laukia, kol posėdyje bus priimtas sprendimas. Tariamasi akciją pratęsti prie teismo, kuriame galimai bus nagrinėjama smurtavimu apkaltintos vaikučių motinos byla.

Protesto akcijoje dalyvavęs buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas laikėsi santūriai. Kaip ir vienas policijos ekipažas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
D. Porutienė, deja, kategoriškai atsisakė, pareiškusi, kad atsiprašys tik vadovų liepimu. Prašyčiau įpareigoti ją viešai atsiprašyti paimtų vaikų mamos lygiai tokiu pat būdu, kaip apšmeižė - per INIT TV.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Socialinės apsaugos ministrui L. Kukuraičiui ir Vaiko teisių kontrolierei E. Žiobienei Kopija: INIT televizijai DĖL VIEŠO D. PORUTIENĖS ATSIPRAŠYMO 2018 m. spalio 23 d. dalyvavau daugiau nei valandos diskusijoje su Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybos laikinąja vadove Daiva Porutienė, kuri priėmė atimtų vaikų tėvą G. Kručinską, Seimo narį Mindaugą Puidoką, mane bei advokatę Rūtą Čilinskaitę Visočnik. Susitikimas vyko už uždarų durų. Jo metu aš paklausiau D. Porutienės, kodėl ji melagingai pareiškė per INIT televiziją, kad paimtų vaikų mama buvo apsvaigusi nuo alkoholio. Ji atsakė, kad todėl, kad „dirba su prasigėrusiu kontingentu”. Paklausiau, kodėl iki šiol nestsiprašė tokiu pat būdu, kaip ir apšmeižė. Atsakė, kad neatsiprašė todėl, kad jai nepatinka „ta INIT žurnalistė”. Pasiūliau peržengti per tą „nepatikimą” ir atsiprašyti dabar, nes gera proga - už durų kaip tik laukė INIT televizijos komanda. D. Porutienė, deja, kategoriškai atsisakė, pareiškusi,

Neabejinga

Neabejinga portretas
Geriausias atlyginimas Kaune- būti globėjomis.Ar čia ne tai, kad reikia parodyti, kad dirbama.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių