SBA įmonė „Kauno baldai“ I ketv. nežymiai ūgtelėjo: gegužę atnaujins gamybą

  • Teksto dydis:

Nors kovą jau buvo ryškiai juntama pasaulinės pandemijos įtaka verslui, didžiausias Lietuvoje minkštų baldų gamintojas – SBA įmonė „Kauno baldai“ – I-ąjį šių metų ketvirtį užbaigė nedideliu augimu. Per tris šių metų mėnesius įmonė pardavė gaminių už 5,3 mln. eurų – 5 proc. daugiau nei pernai.

„Pirmieji du metų mėnesiai buvo fantastiški – sparčiai auginome pardavimus tiek senose, tiek naujose mūsų rinkose ir tai nusvėrė neigiamą karantininio kovo įtaką. Objektyvios aplinkybės lemia, kad likę ketvirčiai bus tikrai kuklesni. Vis dėlto sėkmingas pastarųjų metų įdirbis Europos rinkose mums leidžia išlaikyti ir stiprinti pozicijas ilgesniu laikotarpiu. Todėl didelei dramai ar tragedijai pagrindo nematome“, – sako SBA įmonės „Kauno baldai“ generalinis direktorius Tomas Mauricas.

Jo teigimu, dabartinio laikotarpio pardavimus palaiko atkutusi internetinė baldų prekyba. Todėl, net ir balandį, kai tradicines Vakarų Europos parduotuves yra sukaustę griežti karantinai, į „Kauno baldus“ plaukia užsakymai, nors ir mažesne apimtimi. Todėl nuo Velykų laikinai pristabdžiusi gamybą, jau gegužės pradžioje įmonė planuoja grįžti į darbus pilnu pajėgumu.

T. Mauricas / SBA nuotr.

„Pasiteisino ir mūsų pernykštis žingsnis, šalia seniau prisijaukintų Skandinavijos ir Beniliukso šalių, tvirta koja žengti į Vokietijos rinką. Iš šios, gerai su viruso pandemija besitvarkančios šalies, jau gauname apie 15 proc. visų užsakymų. Numatome, kad Vokietijos dalis bendruose pardavimuose toliau augs“, – prognozuoja T. Mauricas.

„Kauno baldai“ į Vakarų Europą eksportuoja 100 proc. produkcijos. Ja prekiauja Beniliukso, Skandinavijos šalių bei Vokietijos stambieji baldų prekybos tinklai ir interneto parduotuvės. „Kauno baldai“ didžiąją dalį baldų kolekcijų sukuria patys, o užsakomoji gamyba sudaro 25 proc. visų gaminių.

„Kauno balduose“ dirba per 350 darbuotojų, o įmonės pardavimai 2019 metais sudarė 20,5 mln. eurų.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba apie 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui be „Kauno baldų“ priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“.

SBA taip pat valdo NT inovacijų bendrovę „Urban Inventors“, plėtojančią verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro. Pernai SBA rupė taip pat pernai įsigijo robotikos ir automatikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių