Savivaldybės konkursas: turi laimėti savas?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Socialdemokratai vėl šturmuoja S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktoriaus kabinetą – šios partijos narys pripažintas geriausiu kandidatu įstaigos direktoriaus pareigoms užimti. Abejonių kelia, kad atrankos komisijai vadovavo jo bendrapartietis. Konkurso rezultatai gali būti apskųsti teismui.

Socialdemokratai vėl šturmuoja S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktoriaus kabinetą – šios partijos narys pripažintas geriausiu kandidatu įstaigos direktoriaus pareigoms užimti. Abejonių kelia, kad atrankos komisijai vadovavo jo bendrapartietis. Konkurso rezultatai gali būti apskųsti teismui.

Nugalėtoju paskelbė bendrapartietį

"Nieko neįtariau, kol penktadienį atėjau į komisijos posėdį. Tik ten paaiškėjo, kad išvakarėse pakeistas komisijos pirmininkas, o komisijoje iš penkių narių beliko keturi", – stebėjosi laikinai S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro pareigas einantis Kęstutis Baranauskas. Penktadienį komisijai paskelbus savo sprendimą, paaiškėjo, kad centro direktoriaus postas turėtų atitekti socialdemokratui Giedriui Bielskui.

"Jis atrodė pranašesnis", – pareiškė sprendimą priėmusios komisijos pirmininku išvakarėse paskirtas nugalėtojo bendrapartietis, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas.

"S.Vaičikauskas per savivaldybės vadovų rytinius pasitarimus vis kalbėdavo, kad direktoriumi turi būti socialdemokratų žmogus. Štai tokį ir turime", – dienraščiui pasakojo miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

"Neįsivaizduoju, kas (K.Baranauskui – red. past.) jam užkliuvo. Jokio interesų konflikto čia nėra. Jau seniai išaiškinta, kad priklausymas tai pačiai partijai – ne priežastis nusišalinti nuo tokių komisijų vadovų pareigų", – bandė aiškinti S.Vaičikauskas.

Svarsto kreiptis į teismą

"Gavau daug įdomių ir sunkių klausimų, o iš pirmininko nesulaukiau jokios pagalbos", – tikino G.Bielskus. Jis šiuo metu yra Kazlų Rūdos savivaldybės tarybos narys, dirba privačioje bendrovėje komercijos direktoriumi, yra vadovavęs Kazlų Rūdos sporto centrui.

"Oponentas – rimtas, turi patirties. Tačiau manau, kad tam tikri įtartini sprendimai galėjo jam padėti įgauti pranašumą", – kalbėjo K.Baranauskas. Vakar jis tarėsi su teisininkais, ar kreiptis į teismą ir žadėjo apsispręsti per kelias dienas.

"Iš savivaldybės dar negavau visų dokumentų, o kai gausiu, tada ir tarsimės su teisininkais, ką toliau daryti", – sakė laikinas direktorius. K.Baranauskas į šias pareigas paskirtas beveik prieš metus.

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis aiškino, kad nuolatinio direktoriaus neskubėta ieškoti laukiant, kuo baigsis diskusijos apie galimą stadiono ir Sporto halės valdymo perdavimą Lietuvos sporto universitetui. Kauno politikai vylėsi, kad tai galo su galu nesuduriančiam centrui išlaikyti padėtų pritraukti daugiau valstybinių lėšų. Tačiau diskusijos kol kas vyksta be rezultatų, o įstatymas teigia gana aiškiai – laikinas vadovas negali vadovauti ilgiau kaip vienus metus.

Interesų konflikto neįžvelgė

Būtent D.Ratkelis turėjo vadovauti būsimo S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktoriaus sugebėjimus vertinusiai komisijai, bet teigė negalėjęs dalyvauti posėdyje dėl pasikeitusios darbotvarkės.

"Nemanau, kad ką nors pažeidėme, visi įsakymai derinti su teisininkais. Beje, niekas nežinojo, kas ten ateis: partijos narys ar ne", – teigė D.Ratkelis.

Išties, kandidatai savo partinių pažiūrų deklaruoti neturėjo. To nereikalauja ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Jos sekretoriato vadovas Tomas Čaplinksas teigė, kad partiškumas nebuvo pagrindas S.Vaičikauskui nusišalinti.

Taikosi ne pirmą kartą

S.Vaičikausko pavardė varžytuvėse dėl S.Dariaus ir S.Girėno vadovo posto minima ne pirmą kartą. Praėjusiais metais "Kauno diena" rašė, jog netyla kalbos, kad S.Vaičikauskas stadiono vadovo postą numatęs jį supantiems žmonėms. Kauno miesto savivaldybės tarybai nusprendus tenkinti tuometinio centro direktoriaus Vyto Snarskio atleidimo iš pareigų prašymą, S.Vaičikauskas pasiūlė Juozo Šimkevičiaus kandidatūrą. Kalbama, kad ji nebuvo suderinta su savivaldybės taryboje esančiais partijos nariais, todėl šie S.Vaičikauskui davė pylos, o į centro direktoriaus kėdę pabandė pasodinti Seimo narės Birutės Vėsaitės padėjėją Juozą Marcalį.

Prastumti saviškio į pagrindinį įstaigos postą socialdemokratams tuomet nepavyko – laikinuoju vadovu buvo paskirtas K.Baranauskas. J.Marcaliui atiteko paguodos prizas – pavaduotojo pareigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
KĄ RENKATE-TĄ IR GAUNATE-ZOMBIU MIESTAS TAPOTE................

manjana

manjana portretas
Turėtų ir kauniečiai šansų, jei mokėtų intymiai užpakalį palaižyt...kaip ne kurie tešlagalviai iš bakso partijos.

hmm

hmm portretas
Idomi profesija-Vesaites padejejas.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių