Savivaldybės dovana Kauno rajono policijai – elektromobilis

  • Teksto dydis:

Po Kauno rajono apylinkes netrukus pradės važinėti elektromobilis su skiriamaisiais policijos ženklais – tai Kauno rajono savivaldybės dovana policijai. Automobilis buvo įsigytas pagal savivaldybės programą „Saugus Kauno rajonas“.

Investavo į inovatyvius sprendimus

„Žmonių saugumas – pati didžiausia vertybė. Matome, kad mūsų glaudus bendradarbiavimas su policija ir kasmet įgyvendinama programa, kuriai skiriame nemažai lėšų, duoda vaisių – mažėja nusikalstamumas, žuvusių keliuose skaičius taip pat“, – tvirtino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Šįmet savivaldybė programos lėšas investavo į inovatyvius sprendimus, technologijas, kurios policijai leis operatyviau ištirti nusikaltimus, užkirsti jiems kelią, padėti žmonėms.

Pagal šią programą įsigytas 100 proc. elektros energija varomas, padidinto važumo, policijos prevencinei veiklai skirtas automobilis „Škoda ENYAQ IV 80x“, kuris kainavo 58 tūkst. eurų.

Kauno raj. savivaldybės nuotr.

Automobilis turi du elektrinius variklius, kurių bendra galia 195kW, gamintojo duomenimis galimas didžiausias nuvažiuojamas atstumas viena įkrova yra iki 420 km. Jis gali įsibėgėti iki 100 km/val. 8,6 sek. Transporto priemonėje sumontuota visa policijos pareigūnams reikalinga įranga.

Tai jau trečias automobilis, kurį policijai nuperka ir dovanoja Kauno rajono savivaldybė. Pernai Kauno rajono savivaldybė policijai nupirko ir padovanojo 2 keturračius ir droną su termovizoriaus kamera, 2020-aisiais – eismo saugumui užtikrinti skyrė naują policijos automobilį be skiriamųjų ženklų.

Taip pat šįmet savivaldybė nupirko ir policijai perdavė 8 mobilias vaizdo kameras bei 23 stacionarias kameras. Šių kamerų vertė – 135 tūkst. eurų.

Antri metai iš eilės Kauno rajone nebuvo nė vieno nužudymo, sunkių ir labai sunkių nusikaltimų įvyko taip pat nedaug.

Anot Kauno rajono policijos komisariato viršininko Aleksejaus Chramino, kameros bus skirtos ne bausti, o nusižengimų prevencijai. Jos galės nuskaityti automobilio transporto priemonės valstybinius numerius, tai policijos pareigūnams padės išaiškinti įvairius teisės pažeidimus: vagystes, įvairius plėšimus, asmens pagrobimo atvejus. Mobilios kameros bus naudojamos policijos viešose ir neviešose priemonėse, ypač tamsiu paros metu ar konkrečiose vietose, kur fiksuojama daug pažeidimų.

Kauno rajono meras užtikrino, kad ir šiais metais savivaldybė investuos į gyventojų saugumą – programai „Saugus Kauno rajonas“ bus skirta 60 tūkst. eurų.

Saugiausios seniūnijos

Kasmet Kauno rajono savivaldybė kartu su Kauno apskrities policija vykdo projektą „Saugiausia Kauno rajono seniūnija“. Penktadienį vykusiame Kauno rajono policijos ataskaitiniame susirinkime paaiškėjo nugalėtojai. 2022 metų saugiausiomis pripažintos Kulautuvos, Zapyškio, Ringaudų seniūnijos. Joms skirtos dovanos ir 300 eurų vertės prizai.

Renkant saugiausias seniūnijas, yra atsižvelgiama į seniūnų veiklą saugios aplinkos kūrimo ir puoselėjimo srityje, ar gyventojai yra aktyvūs, kuriant saugią aplinką, bei koks nusikaltimų skaičius tose seniūnijose.

Šiuo metu pakaunėje yra 285 saugios kaimynystės grupės, o jų veikloje aktyviai dalyvauja 2,7 tūkst. gyventojų. „Džiaugiuosi, kad Kauno rajono gyventojai yra aktyvūs, jiems rūpi jų saugumas, todėl noriai bendradarbiauja su policijos pareigūnais“, – teigė meras.

Kauno rajone nusikalstamumas mažėja

Pristatydamas 2022 metų veiklos ataskaitą komisariato viršininkas A. Chraminas akcentavo, kad palyginti su Lietuvos vidurkiu bei Kauno apskritimi, daugelis Kauno rajono policijos statistinių rodiklių yra žymiai geresni.

Kauno raj. savivaldybės nuotr.

Galime pasidžiaugti, kad Kauno rajone nusikalstamumas mažėja. Per 2022 m. Kauno apskrityje lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, stebimas vagysčių iš automobilių skaičiaus mažėjimas, o Kauno rajone vagysčių ištyrimas yra geriausias. Pernai iš nelegalios apyvartos pakaunėje išimta daug akcizinių prekių: 4,6 tūkst. cigarečių pakelių, 2 tonos naftos produktų. Pastebimas smurto artimoje aplinkoje atvejų mažėjimas, viešosios tvarkos pažeidimų taip pat mažiau.

„Antri metai iš eilės Kauno rajone nebuvo nė vieno nužudymo, sunkių ir labai sunkių nusikaltimų įvyko taip pat nedaug“, – džiaugėsi komisariato vadovas.

Viršininkas apgailestavo, kad išaugo eismo įvykių skaičius: 2021 metais buvo 79 avarijos, o pernai – dešimčia daugiau. Sužeistų asmenų avarijose taip pat yra daugiau, žuvusių tiek pat. Tačiau pakaunėje dėl neblaivių ar apsvaigusių vairuotojų užfiksuota mažiau nelaimių keliuose – vos 7.

Viršininko teigimu, nerimą kelia padidėjęs neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimo atvejų. A. Chraminas patvirtino, kad šįmet šiai sričiai planuojama skirti didelį dėmesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Nemaišykit Kauno miesto ir Kauno rajono...

juokinga

juokinga portretas
tai ką? Kauno sav. jau tapo IĮ "Krabas"kad dovanas dovanoja.Savivaldybė pinigų neuždirba,o tik "tratina"juos.Tai žmonių mokesčių pavidalu sunešti pinigai,tiksliau prievarta iš žmonių atimti pinigai,kai kada net banditiškais metodais.Tik vietoj "įjungiamas skaitliukas", labai gražiai delspinigiai.

HT PARTCOMPANY

HT PARTCOMPANY portretas
Kaškaip kvepia hegešmannu nes tas meras nevisai kaip sako ''
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių