Sausio 13-osios rytą prie Kauno jėzuitų gimnazijos sužibo vilties takas

Pirmadienio rytą kelią į Kauno jėzuitų gimnaziją nušvietė 100 žvakelių – tai vilties takas, kurį moksleiviai nutiesė minėdami Sausio 13-ąją.

Pirmadienio rytą kelią į Kauno jėzuitų gimnaziją nušvietė 100 žvakelių – tai vilties takas, kurį moksleiviai nutiesė minėdami Sausio 13-ąją.

Kitos Kauno mokyklos, įvairios organizacijos ir valstybinės institucijos lygiai 8 val. dešimčiai minučių languose uždegė žvakeles, taip prisidėdami prie Laisvės gynėjų dienai visoje šalyje rengiamos pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“. Šįmet akcijoje dalyvavo apie 1,5 tūkst. mokyklų ir įstaigų.

„Prieš septynerius metus, kai pirmą kartą buvo surengta ši akcija, mes irgi norėjome dalyvauti, bet, deja, mūsų mokykloje labai jautri priešgaisrinė sistema – iškart įsijungia signalizacija. Tad moksleiviams kilo mintis žvakeles degti ne ant langų, o nutiesti šviesos kelią“, – portalui kaunodiena.lr pasakojo gimnazijos pavaduotoja Audronė Remeikienė.

Suformuoti vilties taką gimnazijoje šįmet buvo patikėta penktų klasių moksleiviams. Į mokyklą jie rinkosi žymiai anksčiau, kad spėtų laiku uždegti šimtą žvakelių. Gimnazistų neišgąsdino nei šaltukas, nei sniegas, tad jie sparčiai uždegė žvakeles.

Gimnazistų teigimu, Sausio 13-oji jiems – neeilinė diena Lietuvos istorijos metraščiuose, kai šalies žmonės stojo ginti savo nepriklausomybę.

Prieš 23 metus, 1991 metų sausio 13-ąją, sovietų valdžia karine jėga bandė nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, o prie Vilnius TV bokšto kovodami už laivę žuvo 14 beginklių lietuvių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KJG mokinė

KJG mokinė portretas
Labaai patinka mokytis KJG. Labai šilta bendruomenė, smagu mokytis, daug kūrybinės veiklos.. Žodžiu, tobula mokykla :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių