S. Skvernelio partijoje telkiasi aktyvūs Kauno kairieji?

  • Teksto dydis:

Naująją Sauliaus Skvernelio partiją Kaune turėtų paremti į jos pusę sukantis visuomeninis judėjimas „Dirbam Kaunui“ ir esami Kauno socialdemokratų bei kitų kairiųjų partijų nariai.

„Kauno diena“ S.Skvernelio pasiteiravo, ar su G.Labanausku ir „Dirbam Kaunui“ vedamos derybos dėl prisijungimo prie naujai steigiamos partijos.

„Esame paskelbę atvirą kvietimą ir laukiame žmonių, kurie norėtų prisijungti. Su tais, kurie tokį norą išreiškė, mes toliau kalbamės. Toks būtų trumpas komentaras“, – per daug nedaugžodžiavo S.Skvernelis. Jis nepatikslino, kaip įsivaizduoja Kauno komandą kitų rinkimų metu.

Su tais, kurie tokį norą išreiškė, mes toliau kalbamės. Toks būtų trumpas komentaras.

„Dabar apie rinkimus niekas nekalba. Dabar tik kalbame apie politinės partijos steigimą. Kai ji bus įsteigta, tada bus galima diskutuoti. Kol kas esame atviri pasiūlymams, žmonės skambina, klausia, mes susitinkame. Vieni tampa steigėjais, kiti – ne“, – pažymėjo S.Skvernelis.

Redakcijos žiniomis, G.Labanausko iniciatyvai neprieštarauja ir dabartinės S.Skvernelio frakcijos Seime narės Laima Mogenienė ir Rūta Miliūtė, kurios kuruoja partijos skyrių kūrimą Kauno regione.

G.Labanauskas gali tapti rimtu galvos skausmu senokai laimėjimų skonį pamiršusiems Kauno socialdemokratams. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Buvęs Kauno miesto socialdemokratų lyderis, o dabar asociacijos „Dirbam Kaunui“ vadovas G.Labanauskas kol kas nuo oficialių komentarų susilaiko. Tačiau jam artimi žmonės patvirtina, kad G.Labanauskas aktyviai buria esamus ir buvusius šalininkus bei planuoja jungtis prie S.Skvernelio kuriamos partijos.

Nors asociacija „Dirbam Kaunui“ pastaraisiais metais dirbo tik Kaune, jos lyderiams nesvetimos ir nacionalinės ambicijos, nes socialinė politika, požiūris į valstybės valdymą, šalies ateities perspektyvas peržengia miesto ribas.

Kita vertus, S.Skvernelio buriamą partiją neabejotinai turėtų dominti ir Kauno elektoratas, tad bendra veikla su G.Labanausku ir jo asociacija neabejotinai būtų naudinga. G.Labanauskas ilgą laiką buvo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, kur vadovavo socialdemokratų frakcijai. 2011 m. vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose kauniečių buvo reitinguotas šios partijos kandidatų sąraše iš šeštosios vietos į pirmąją, gerokai aplenkęs net dabartinę Seimo narę Orintą Leiputę.


Socialdemokratų intrigos

„Kauno diena“ pavasarį rašė, kad kai kurie Kauno miesto socialdemokratai kvietė G.Labanauską sugrįžti į jų partiją. Net kalbėta, kad jis turėtų būti potencialus skyriaus lyderis. Tačiau tam kelią užkirto kai kurių senųjų socialdemokratų intrigos ir centrinės partijos vadovybės sprendimai.

Socialdemokratų Žaliakalnio grupė G.Labanauską į savo gretas priėmė dar kovą, tačiau Kauno skyriaus taryba tokį sprendimą panaikino. Dalis socialdemokratų tuomet buvo įsitikinę, kad taryba tam neturėjo įgaliojimų.

„Juk G.Labanauskas niekuo nenusikalto, kalėjime nesėdėjo, nieko blogo nepadarė, dėl ko negalėtų sugrįžti į partiją. Sulaukė nuobaudų?“ – tuomet stebėjosi Kauno socialdemokratų senbuvė Stasė Mickutė.

Kai kurie socialdemokratai dienraščiui tada užsiminė, kad Kauno vadovybė ėmėsi radikalių priemonių prieš G.Labanausko šalininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Baisus Žmogus,teko savivaldybėje užkalbinti dėl esamos tvarkos, tam tikrų dalykų ,pasižiūrėjo i žmogų nenorinčiu suprasti žvilgsniu ir nieko nesakęs, apsisuko ir nuėjo. Ar tai tokį žmogų galima rinkti ,dabar dar matai vienas pakalikas, jo asmeninis ,toks pats ,tai jo vaikas reiškesi per TV Pukas.Negalima jų rinkti,negalima daleisti kad būtų išrinkti.

O

O portretas
Leftistai

Kaunietis

Kaunietis portretas
Sitas avantiuristas i jokia partija neturi buti priimtas. Baisu .....
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių