Rugsėjo 1-ąją kartu švenčiantys Kauno universitetai miestui dovanos koncertą

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos (KTU), Lietuvos sveikatos mokslų (LSMU) ir Vytauto Didžiojo (VDU) universitetai, šįmet minėdami Lietuvos universiteto šimtmetį, naujuosius mokslo metus pasitinka kartu. Rugsėjo 1-osios šventės akcentai – trijų universitetų bendruomenės eisena Laisvės alėja, atlikėjos Jessica Shy koncertas Vienybės aikštėje bei muzikos ir šviesų šou.

Rugsėjis – nauja pradžia

„Šiemet Mokslo ir žinių dieną bei akademinių metų pradžią minime Lietuvos universiteto šimtmečio dvasioje. Dažnai pabrėžiu, kad Lietuvos universiteto idėjos gyvavimui svarbiausia bendrystės, darnios strategijos ir vieningo veikimo idėja, kuri padeda pasiekti tikslą net sunkiausiomis aplinkybėmis. Vienybė šiais ir pastaraisiais metais įgijo ypač didelę reikšmę. Pasaulio įvykiai – išmėginimas ir akademinei bendruomenei, kurį, tikiu, įveiksime kartu, kliaudamiesi mokslo žinių, teisingumo bei žmoniškumo galia“ – teigia KTU rektorius prof. Eugenijus Valatka.

Pasak VDU rektoriaus prof. Juozo Augučio, nors praėjusieji mokslo metai buvo pažymėti iššūkiais tiek akademinei bendruomenei, tiek valstybei, rugsėjis atneša viltį, nes tai – visada naujas etapas: „Metus ir tai, ką per juos planuojame nuveikti, pradedame skaičiuoti ir įgyvendinti ne nuo kalendorinių metų pradžios, o būtent nuo Rugsėjo 1-osios. Viliuosi, kad į juos žengiame su optimizmu, nauja energija ir dar tvirtesnėmis vertybėmis.“

LSMU rektorius prof. Rimantas Benetis džiaugiasi prie akademinės bendruomenės prisijungus pirmakursiams ir linki jiems kurti, atrasti bei tobulėti, nes priešakyje – gražiausias gyvenimo laikotarpis. „Rugsėjį pasitinkame susikaupę, su viltimi ir džiugesiu. Atvėrus duris į pasirinktą profesiją laukia iššūkių ir galimybių kupini studijų metai. Studijuoti nebus lengva, tačiau tikiu, kad pasirinkote svajonių studijas ir visus sunkumus įveiksite“, – tikina LSMU rektorius.

Koncertuos Jessica Shy

2022–2023 akademinių mokslo metų pradžia bus paminėta 12 val. šv. Mišiomis Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje. Po jų, 14 val., nuo Nepriklausomybės aikštės Laisvės alėja pajudės vieninga KTU, LSMU ir VDU bendruomenės eisena. Trumpam sustoję ką tik rekonstruotame Studentų skvere, kur 14.20 val. įvyks jo atidarymas, eisenos dalyviai rinksis Vienybės aikštėje. Čia įrengtoje scenoje 14.30 val. prasidės oficialus Rugsėjo 1-osios šventės paminėjimas, kurį lydės nemokamas atlikėjos Jessica Shy koncertas.

Po koncerto miestiečiai kviečiami į vakarinę renginio dalį. Nuo 19 val. Studentų skvere gros didžėjai, o 20 val. Vienybės aikštės scenoje pasirodys atlikėjas OG Version. Nuo 21 val. iki vidurnakčio Studentų skverą ir Vienybės aikštę nušvies muzikos ir šviesų šou.

1922 metais įkurtas Lietuvos universitetas davė pagrindą šiuolaikinėms aukštosioms mokykloms – Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetams, o 2022-ieji Seimo paskelbti Lietuvos universitetų metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniečiai

kauniečiai portretas
Brangieji, tik pasistenkite nakties metu muzikos garsiai neleisti nes tai draudžia įstatymai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių