Rinkimų dieną kaunietę pakirto liga: nebėra galimybės balsuoti

Sekmadienį atiduoti balsą prezidento ir dviejų referendumų rinkimuose gali ne visi. Viena kaunietė būtent šią dieną susirgo, o rinkimų komisijos atstovai niekuo padėti nebegali, nes balsavimo namuose laikas jau baigėsi.

Į „Kauno dienos“ redakciją kreipėsi kauniečių šeima ir nurodė į kokią nepavydėtiną situaciją pateko. Garbaus amžiaus senjorų pora sekmadienį turėjo eiti balsuoti Milikonių apylinkėje, tačiau atlikti pilietinę pareigą galėjo tik vienas.

Kauniečiai pasakojo, kad senolei sekmadienį pakilo temperatūra, tad ji eiti balsuoti jau nebegalėjo. Jos vyras nuėjo balsuoti ir tuo pačiu pasiteiravo, galbūt yra galimybė, jog kas nors į namus ateitų ir priimtų žmonos balsą, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo.

„Komisijos nariai pasakė, kad balsuoti namuose buvo galima gegužės 10-11 dienomis, o 12 dieną jau nebegalima. Labai gaila, kad žmona liks nepabalsavusi“, – „Kauno dienai“ sakė Vilijampolėje gyvenantis senjoras.

Poros anūkai taip pat teigė, kad močiutė labai norėjo balsuoti, žiūrėjo debatus ir su namiškiais diskutavo, kas turėtų laimėti. Ji aktyviai domisi politika, tad žinia, jog negali atiduoti savo balso, ją labai prislėgė.

„Kai į namus nešiojo rinkėjo korteles, paklausė, ar mano seneliai nenorėtų balsuoti namuose. Jiems apie 80 metų, bet jie tuomet gerai jautėsi, tad atsakė, jog neskubėdami abu balsuoti ateis sekmadienį, tačiau močiutei pakilo aukšta temperatūra, tad eiti nebegali. Ji supranta, kad nieko negali pakeisti, tačiau tikėjosi, kad galbūt yra numatyta išimtinių atvejų, kuomet žmogui gali prireikti galimybės balsuoti namuose. Ji įsitikinusi, kad sekmadienį susirgo ne ji vienintelė, tad ir kiti žmonės prarado galimybę balsuoti“, – kalbėjo kaunietės anūkė.

Kauno miesto apygardos rinkimų apygardos pirmininkė Elena Skirmantienė taip pat patvirtino, jog staigiai susirgus, nebėra galimybės balsuoti namuose.

„Iš apylinkės mes negalime išimti žmonių, nes visur yra eilės. Žmogus gali nebent ateiti su temperatūra į savo rinkimų apylinkę arba laukti pakartotinio balsavimo ir tada išreikšti savo nuomonę“, – komentavo rinkimų komisijos atstovė. Ji pridūrė, kad įstatymuose nėra numatyta išimčių, kuomet pagrindinę rinkimų dieną dar būtų galima balsuoti namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nusikalstamai buvo.organizuoti rinkimai,nes balsavimo bustinėje buvo klausema rinkėjų ar jie už viską balsuos,ar jie ims visus balsavimo biuletenius.Atėjas i rinkimus ,rinkėjas privalo balsuoti už tuos klausimus ,kurie buvo iškelti ir suprogramuoti balsuoti.Konervatoriai visur darė savo blogą įaką o R.Karbauskio ir S.Skvernelio ir prašome nesitraukti .

uztat

uztat portretas
ir ligoti kad saves neziuri nes tie uz ka balsuoji tavim nepasirupins nes tai marionetes seniai socmafijos paskirtos....

Ontė

Ontė portretas
Ir nebereikia balsuoti. Laikas rūpintis įkapėmis, laidojimo vieta, palikimu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių