Restorano „Foodbox“ duris varstė ne uraganas, o pirmieji lankytojai Pereiti į pagrindinį turinį

Restorano „Foodbox“ duris varstė ne uraganas, o pirmieji lankytojai

2013-12-06 09:37 kauno.diena.lt inf.

Laisvės alėjoje naujai atidaryto restorano „Foodbox“ duris ketvirtadienio vakarą varstė ne uraganas, o pirmieji jo lankytojai. Paralelė su vėtra – ne atsitiktinė, nes abiejų bendras vardiklis – greitis. Vienas iš greito maisto restorano tikslų – laužyti. Tiesa, ne medžių šakas, o nusistovėjusias greito maisto tradicijas Lietuvoje.

Maistas be sintetinių priedų

„Įkvėpti sėkmingos restorano „Portofino“ veiklos ir nuolat skubančios naujosios kartos poreikių, daugelį mūsų virtuvės patiekalų sudėjome tarp duonos riekelių. Norime atliepti žmonių poreikį skaniai ir kokybiškai pavalgyti net ir tuomet, kai tam nėra laiko“, - sakė kauniečiams jau gerai pažįstamo restorano „Portofino“ ir naujojo „Foodbox'o“ savininkė Žaklina Aišparienė.

Restorane maisto ruošimui naudojami tik natūralūs, kruopščiai atrinkti produktai iš Lietuvos ūkių, nenaudojami jokie sintetiniai priedai, kurie leistų prailginti patiekalų galiojimo laiką.
Neabejojama, kad šis restoranas, netruks pelnyti kauniečių simpatijų. Norintiems sveikai pavalgyti vietoje ar išsinešti jį patogiose pakuotėse – tai bene vienintelis pasirinkimas Kaune.

Ir gurmanams, ir žaliavalgiams

„Restorano lankytojai gali ragauti Cezario salotų, steiko, lašišos „Gravlax“ su garstyčių padažu ir daugelio kitų patiekalų tarp dviejų, mūsų pačių keptos duonos riekelių. Maistas greitai patiekiamas, jį patogu išsinešti ir valgyti bet kur kitur“, – sakė restoranus „Portofino“ ir „Foodbox“ valdančios bendrovės „Dileksima“ direktorė Rita Markaitienė.

„Foodbox'o“ asortimentas neapsiriboja vien tik minėtais patiekalais. Restorano lankytojai galės ragauti įvairiausių rūšių bagečių, mėsainių, salotų, sriubų, košių, sušių, desertų, konditerinių kepinių, karštų ir šaltų gėrimų. Tinkamų patiekalų restorane ras ir vegetarai bei žaliavalgiai.

Dėmesys kiekvienai detalei

Naujojo restorano komanda skrupulinga ne tik ruošiant maistą. Įgyvendinant verslo idėją dirbo eilė profesionalų. Restorano interjero idėjas generavo architektas Rustenis Milaševičius. Kuriant restorano įvaizdį talkino garsūs Didžiosios Britanijos prekinių ženklų kūrėjai James Averdieck ir Joby Barnard.

Dauguma „Foodbox“ restorane naudojamų maisto pakuočių pagamintos iš suyrančių, antrinių žaliavų ir yra visiškai perdirbamos. Pasibaigus restorano darbo valandoms, neparduoti gaminiai keliauja į paramą galinčias gauti organizacijas.

Tiesa, ketvirtadienio vakarą į restorano „Foodbox“ įkurtuves susirinkę svečiai mėgavosi šviežiu, kokybišku maistu ir noriai tuštino restorano virtinas.

Įkurtuvių vakarėlio svečiais tapo ir Laisvės alėja einantys praeiviai, kurie šildėsi karštu grogu, vaišinosi gryno oro terasoje kepamais užkandžiais. Atsirado ir šokančiųjų rokenrolą su vakarinę miesto gatvę pažadinusia grupe „Orgend Band Rall“. Praeiviai nepraleido progos įsiamžinti ir su besmegeniu, kurio statybai prireikė daugiau nei pusės tūkstančio apelsinų.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų