Renginyje „Europos diena. Vienybės simfonija“ – iškilmingi apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Gegužės 8 d. Kauno Rotušės aikštėje vyko renginys „Europos diena. Vienybės simfonija“. Jame paskelbti dviejų nominacijų laimėtojai.

Pirmoji nominacija – Metų europietis (-tė)

Laimėtojas – Jonas Ohmanas. Švedų kilmės režisierius, vertėjas, žurnalistas, daugiau nei 30 metų gyvenantis Lietuvoje. Prasidėjus karui Ukrainoje, kartu su partneriais Lietuvoje įsteigė nevyriausybinę organizaciją „Blue/Yellow“, kuri nuo 2014 metų remia Ukrainos gyventojus kovoje už laisvę. Nevyriausybinė organizacija Ukrainos karius ir savanorius aprūpina ne letalinės paskirties priemonėmis, taip padėdama jiems kovoje prieš Rusijos agresiją. J. Ohmano veikla yra įvertinta ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos prezidentų, jam įteikti valstybiniai apdovanojimai. Jis yra vienintelis užsienietis, apdovanotas medaliu „Už Avdiivkos gynybą“. 2021 metais J. Ohmanas išleido knygą „Donbaso džiazas“, kurią kritikai įvertino kaip knygą apie valstybingumą, pralaimintį prieš feodalinę korupciją, biurokratiją ir tingumą.

Jonas Ohmanas. Eitvydo Kinaičio nuotr.

Antroji nominacija – Metų jaunasis europietis (-tė), nes 2022 metai yra paskelbti Europos jaunimo metais

Laimėtoja – Roberta Beleckaitė. Roberta yra Panevėžio jaunuolių dienos centro savanorė, kuri, pasak kolegų, savo šiluma, iniciatyvumu ir energija tapo kasdien centrą lankančių, intelekto sutrikimą turinčių jaunų žmonių, bendruomenės siela. Jos veikla keičia visuomenėje tvyrančius stereotipus ir primena, kad visi esame unikalūs ir ypatingi. R. Beleckaitė jau trečius metus vykdo „Solidarumo kavos“ projektą ir yra mentorė – ji pataria, konsultuoja, informuoja kitas komandas apie vykdomas veiklas. Siekdama, kad jos darbai pasiektų kuo daugiau žmonių, R. Beleckaitė kartu su iniciatyvine komanda pradėjo mobilų projektą „Kavos triratis“, kurio dėka solidarumo ir pilietiškumo idėją skleidžia dar didesniu greičiu.

Roberta Beleckaitė. Eitvydo Kinaičio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių