Ramybės parke – naujas „Kauno akcentas“: fontanas virto batutu

Ramybės parke vaikai jau gali išbandyti prie Kauno mečetės įrengtą naują pramogą – batutą. Ilgus metus apleistą ir apgriuvusi fontaną spalvinga poilsio erdve pavertė menininkai, dalyvavę "Kauno akcentų" konkurse.

"Fontanas" – taip vadinasi dar vienas dizaino objektas mieste, kurį sukūrė VšĮ "Inovatyvūs kūrybiniai projektai".

Ne vieną dešimtmetį nenaudojamas objektas buvo jau nebepanašus į fontaną – metaliniai strypai ir betono nuolaužos kėlė pavojų parko lankytojams ir smalsiems vaikams iš darželių ir dienos centrų, žaidžiantiems aplinkui. Kauno musulmonų bendruomenė, kuriai priklausančioje teritorijoje stovi fontanas, iš pradžių planavo jį išardyti ir užpilti žeme, tačiau, pasiūlius jį paversti vaikų žaidimo aikštele, iš karto sutiko.

Morfai nuotr.

"Jiems iškart patiko mūsų idėja, todėl ją bendruomenė nusprendė palaikyti ne tik morališkai", – portalui kauno.diena.lt pasakojo kūrinio autorius Morfai, kurio darbai puošia ne vieną Kauno pastatą.

Idėją apleistą objektą paversti rytietiškais motyvais ornamentuota ir visuomenei atvira erdve Kauno musulmonų bendruomenė palaikė ir finansiškai – projektui įgyvendinti skyrė 3 tūkst. savo lėšų.

Naujojo "Kauno akcento" autorius pasakoja, kad idėja šiam projektui kilo spontaniškai – norint dar labiau pagyvinti gražėjantį Ramybės parką.

"Fontanas jau kone 50 metų buvo apleistas, todėl norėjosi į atgaivinti. Kadangi visuomet stengiuosi sugalvoti kažką originalaus, šis kūrinys buvo ne išimtis. Mano žiniomis, tokio laisvai kiekvienam prieinančio batuto Kaune kol kas nėra", – detalizuoja Morfai, kuriam techninius projekto sprendimus padėjo įgyvendinti keramikas Gediminas Šibonis.

Baseino sienelės priderintos prie mečetės fasado, todėl nudažytos baltai, ornamentuose vyrauja melsva spalva. Ant krašto sudėti mediniai suoliukai. Dugne išlieta guminė danga, o viduryje įrengtas didelis batutas.

Rugpjūčio pabaigoje Ramybės parke vykstančios šventės metu jau buvo galima pamatyti šį naują kūrinį, tačiau jo išbandyti nebuvo leidžiama. Pasak autoriaus, buvo laukiama išvadų, ar ši pramoga – saugi.

"Šiandien jau turime visus atsakymus ir patvirtinimus, kad meninė instaliacija atitinka saugos reikalavimus. Tiesa, rekomenduojame ant batuto šokinėti po vieną, taip pat yra nustatyta 120 kg svorio riba", – patarimus planuojantiems išbandyti šią pramogą žeria Morfai.

Menininkas ragina aktyviai naudotis naujai atsiradusiu batutu ir primena, kad jis atviras visiems. 

Portalas jau rašė, kad visai neseniai Kauno centre, ant Kęstučio gatvėje esančio pastato sienos, atsirado didžiulio šuns piešinys, kurį sukūrė Morfai. Šis menininko darbas nuo rudens pasitiks svečius iš užsienio ir kitų Lietuvos miestų, kurie gyvens "Solo Society" studentų namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Žmonės, ar jūs išprotėjote? Juk ten kapinės! Šokinės vaikai ant žmonių kaulų?! Tiesa, prie mečetės palaidojimų buvo mažiau, bet vis tik ten guli daug palaikų.

Neabejingas

Neabejingas portretas
Senosiose Kauno kapinėse, kurias mankurtai vadina Ramybės parku, vykdomi beatodairiški asfaltavimo darbai neturintys nieko bendro su detaliuoju planu ir projektu, kuriam leidimas senai išduotas ir pagrindinis brėžinys puikuojasi kapinėse. Tuoj Nepriklausomybės karių pirmajame sklype galima bus važinėtis riedlentėmis , riedžiais ir paspirtukais, bus linksma. Sovietai sunaikino paminklus, vietiniai mankurtai ištrins istorijos pėdsakus.

Bitinas

Bitinas portretas
Be galo gražiai padaryta, šaunuoliai menininkai ir vietinė musulmonų bendruomenė, kurie sukūrėt tokį akcentą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių