Ramybės parke medis išgriuvo su visomis šaknimis

Nereikia net vėtrų – Ramybės parke medžiai krenta patys. Jau kelias dienas viduryje parko, prie pat tako, kuriuo vaikai eina į mokyklą, guli senas su šaknimis išgriuvęs medis. Jis buvo vienas iš daugelio parko medžių, ant kurių puikuojasi raudonas ženklas – planuojamas nupjauti.

Prieš kelias savaites visoje Lietuvoje siautusi vėtra laužė šakas ir rovė medžius ne tik Kaune, tačiau jie krito tik pačiame miesto centre esančiame Ramybės parke. Didžiulė šaka vos nepareikalavo aukų, kai nukrito tiesiai į viešojo transporto stotelę. Kitą dieną parke, netoli stotelės, nulūžo dar viena šaka.

Po incidento Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius pranešė, kad jau yra parengtas Ramybės parko (oficialiai vadinamo Senosiomis miesto kapinėmis) rekonstrukcijos projektas. Kitą dieną, kai „Kauno dienoje“ pasirodė publikacija apie ruošiamas pertvarkas, parke pasirodė specialistai, kurie pažymėjo planuojamus pjauti medžius.

Aplink parką gyvenantys kauniečiai ir patys žinojo, kuriuos medžius reikia pjauti – juos prieš kelis metus jau buvo pažymėję Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, tačiau iki šiol jie taip ir nebuvo nupjauti.

Praeidami pro niekam nereikalingą jau kelias dienas viduryje parko gulintį medį vietiniai gyventojai nustemba: „Negi bus laukiama, kol visi pjovimui pažymėti medžiai patys nukris?“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvė

Lietuvė portretas
TAIGI, ŠITO SILPNO MEDŽIO APLINKOSAUGININKAI NENORĖJO MATYTI IR NUPJAUTI, NES JIS PJOVĖJŲ BIZNIUI NETINKA, JOKIA LENTPJŪVĖ NEIMS, O MALKOMS SUPUVĖS---- TAIGI- PAREKLAMAVO- KAD IŠGRIUVO PATS---- SVEIKI MEDŽIAI NEGRIŪVA- O AUGA--- ŠIMTUS METŲ ...

haaa

haaa portretas
pagalvok tik, nugriūvusį medį rado, bet krabas ir čia išsitrauks savo stebuklingą lazdelę....haaa

pirmai

pirmai portretas
geras namukas gautusi ant kapu?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių