Rajono pavyzdžiu seks ir Kauno miestas – dalins naujagimių kraitelius

Dvejus metus gyvuojanti Kauno rajono savivaldybės tradicija pasveikinti kūdikių susilaukusias šeimas, įteikiant dovaną – 300 eurų naujagimio kraitelius, sulaukė pasekėjų ir kitose šalies savivaldybėse.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės taryba taip pat planuoja priimti sprendimą, kuriuo žadama „stiprinti miestiečių šeimas per pagalbą asmenims, auginantiems vaikus“.

Pagal parengtą Kraitelio skyrimo tvarkos aprašą, dovana bus teikiama šeimai, jei vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra Kauno mieste arba jis įtrauktas į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą savivaldybėje.

Abu naujagimio tėvai taip pat turi būti gyvenamąsias vietas deklaravę Kauno mieste, likus ne mažiau kaip 3 mėnesiams iki vaiko gimimo. Kūdikį užregistruoti reikėtų, iki jis sulauks trijų mėnesių.

Kraitelį sudaro kūdikio drabužiai ir jo priežiūros priemonės, taip pat vaiko priežiūros vadovas, knyga – albumas kūdikiui ir Kauno miesto dovanų kortelė. Kraitelis nekeičiamas ir negrąžinamas.

Pagal statistiką, pernai Kaune gimė 3,6 tūkst. kūdikių, Lietuvoje – apie 35 tūkstančius. Registrų centro analitikai nustatė ir faktą, kad didžiausias šalyje neigiamas demografinis pokytis 2018-aisiais fiksuotas Kauno mieste – kauniečių mirė 700 daugiau, nei gimė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

we

we portretas
Jei mama registruota Kaune o tevas rajone, kraiteliui spyga is Kauno miesto. Jei mama rajone, o tevas Kaune, krepseliui spyga? Tas pats ir su darzeliais. Cia vadinasi socialinis teisingumas ir Geroves valstybe.

...

... portretas
Kiekvienam tarybos nariui - po kraitelį su pampersiais!

L

L portretas
Nereikia to kraitelio jauni uzsidirbs ir nusipirks tuos skarmalus, pensininkam receptiniai bent jau vaistai kada bus nemokami? Kiek mirsta zmoniu negaleje nusipirkt vaistu nuo spaudimo, nuo insulto.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių